19 Απρ 2024
READING

Το Amazon σε μια νέα μελέτη για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

3 MIN READ

Το Amazon σε μια νέα μελέτη για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το Amazon σε μια νέα μελέτη για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) είχαν τη δυσκολότερη περίοδο κατά τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19 και τώρα -περισσότερο από ποτέ-, πάνω από 2 εκατομμύρια ανεξάρτητες επιχειρήσεις βασίζονται για τα προς το ζην στον μεγαλύτερο διαδικτυακό λιανοπωλητή στον κόσμο, το Amazon.

Άγνωστο σε πολλούς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν σημαντικό μέρος του Amazon. Σύμφωνα με την έκθεση 2020 SMB impact report, οι αμερικανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις πούλησαν 3,4 δισεκατομμύρια προϊόντα στα καταστήματα του Amazon και κατά μέσο όρο 6.500 προϊόντα πωλήθηκαν ανά λεπτό.

Οι SMB εταιρείες είχαν πωλήσεις άνω των 160.000 $ κατά μέσο όρο και ο αριθμός των εταιρειών που έφτασαν τα 1 εκατομμύρια δολάρια στις πωλήσεις αυξήθηκε κατά 20%.

Η επιτυχία του Amazon εξαρτάται και από την επιτυχία των SMB πωλητών. Όταν οι πωλητές SMB της Amazon πετυχαίνουν σε κάθε πτυχή της επιχείρησης, τελικά και το Amazon πετυχαίνει επίσης.

Φυσικά το Amazon βοηθά επίσης τους καταναλωτές. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρέχουν στους πελάτες του Amazon πρόσβαση σε εκατομμύρια είδη. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν κρίσιμο μέρος της εμπειρίας των πελατών του Amazon.

Παρά την κρίση COVID-19, οι εταιρείες SMB της Amazon έχουν πουλήσει με επιτυχία 3,4 δισεκατομμύρια προϊόντα, από 2,7 δισεκατομμύρια που ήταν σε ετήσια βάση.

Ωστόσο είναι δίκαιο να πούμε ότι η διαφορά των 0,7 δισεκατομμυρίων προκύπτει από τις μικρές επιχειρήσεις που μετακινήθηκαν  από τα καταστήματα και τις online αγορές, σε αποκλειστικά on line αγορές λόγω της κρίσης COVID-19.

Βέβαια αν μετρήσουμε τις επενδύσεις του Amazon, το 2019, θα δούμε ότι το Amazon επένδυσε 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε logistics, υπηρεσίες, εργαλεία, προγράμματα και ανθρώπους για να προωθήσει την ανάπτυξη των εταιρειών SMB.

Το Amazon, όπως και πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, αναγνωρίζει ότι το μέλλον της επιχείρησης θα είναι ψηφιακό.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πωλούν στο Amazon.com στις ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει περίπου 1,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και αυτές υπολογίζονται σε σύγκριση με τις 830.000 θέσεις εργασίας του 2019.

Η Alexa, η οποία είναι επίσης ένα διαδικτυακό εργαλείο αγορών για τους καταναλωτές, είναι μια πλατφόρμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτύσσουν και να χτίζουν καινοτόμες και δημιουργικές εμπειρίες πελατών με φωνή.

To Amazon λέει ότι υπάρχουν πλέον περισσότεροι από 700.000 προγραμματιστές για την Alexa και περισσότερες από 100.000 δεξιότητες Alexa χτισμένες με Alexa Skill kits.

Ακριβώς όπως η Amazon δίνει στις SMBs τον έλεγχο των υπηρεσιών παράδοσης μέσω του Amazon Delivery Service Partner, η Amazon δίνει στις SMBs Alexa Skill Kits για ανάπτυξη στην πλατφόρμα Alexa του Amazon.

Ομοίως, όπως η Amazon έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα για τις SMBs να έχουν μια υπηρεσία παράδοσης, το Amazon έχει δημιουργήσει την Alexa για να έχει εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές Alexa στον κόσμο και στα χέρια των πελατών.

Το Amazon αναφέρει 100.000 προϊόντα έξυπνου σπιτιού που μπορούν να ελεγχθούν με την Alexa με περισσότερες από 9.500 μοναδικές μάρκες.

Κλείνοντας, η έκθεση επιπτώσεων της SMB του Amazon λέει πολλά για το πώς το Amazon επηρεάζει τις SMB με τον πιο θετικό τρόπο, ειδικά στην εποχή της κρίσης. Κανείς δεν λέει ότι η εταιρεία είναι τέλεια σε αυτόν τον τομέα.Γιατί δεν είναι.

Αλλά αυτοί οι αριθμοί λένε ότι το Amazon βοήθησε τις εταιρείες SMB. Η έκθεση επιπτώσεων SMB του Amazon έδειξε πόσο επενδύει το Amazon σε SMBs, από τις πιστώσεις έως τα Alexa Skill Kits. Είναι όλα μια επένδυση.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.