26 Απρ 2024
READING

Το Amazon είναι έτοιμο για μεγάλες αλλαγές 

2 MIN READ

Το Amazon είναι έτοιμο για μεγάλες αλλαγές 

Το Amazon είναι έτοιμο για μεγάλες αλλαγές 

Το Amazon είναι έτοιμο να λανσάρει μια νέα σειρά γραμμής αναζήτησης με μηχανική εκμάθηση, η οποία αναμένεται ότι θα αυξήσει τις πωλήσεις άνω των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα εσωτερικά έγγραφα που έχουν διαρεύσει το Amazon επενδύει σε μεγάλο βαθμό για να γίνει «μηχανή ανακάλυψης προϊόντων».

Αυτά τα έγγραφα υποδηλώνουν ότι το Amazon δοκιμάζει μια σειρά από νέες έξυπνες λειτουργίες για τη γραμμή αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης εικόνων και συνδέσμων εντός των προβλέψεων της αυτόματης συμπλήρωσης παραγγελιών.

Αυτό θα προσφέρει στους πελάτες συνδέσμους προς μεμονωμένες σελίδες προϊόντων ή μαρκών, συμπεριλαμβανομένων των σελίδων προϊόντων που πληρούν τις προϋποθέσεις Prime, προτού ακόμη φτάσουν στο κουμπί enter.

Η τεχνολογία οπτικής αναζήτησης του Amazon είναι επίσης έτοιμη να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον μετασχηματισμό, με την εταιρεία να προβλέπει ότι η λειτουργία StyleSnap θα δημιουργήσει 10 εκατομμύρια ερωτήματα αναζήτησης έως τον Δεκέμβριο.

Το StyleSnap, μια λειτουργία που κυκλοφόρησε το Amazon πέρυσι, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να αναζητούν προϊόντα τραβώντας φωτογραφίες, θα περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργικότητα του βίντεο, η οποία αναμένεται να αποφέρει έσοδα 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.

Άλλες βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν μεγαλύτερες δυνατότητες αναζήτησης φυσικής γλώσσας και λειτουργικότητα πολυγλωσσικής αναζήτησης.

Φαίνεται ότι αποτελεί μέρος μιας τριετούς στρατηγικής που εκπόνησε το Amazon πέρυσι, με στόχο τη «μετατροπή της αναζήτησης από μια σελίδα με αποτελέσματα αναζήτησης σε μια σελίδα αγορών και ανακάλυψης».

Σύμφωνα με τα έγγραφα , αυτές οι νέες δυνατότητες θα μπορούσαν να φέρουν επιπλέον πωλήσεις  8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο φέτος.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Amazon επικεντρώνεται τόσο πολύ στη βελτίωση της λειτουργικότητας της γραμμής αναζήτησης, καθώς σύμφωνα με έρευνα είναι εκεί όπου το 60% των πελατών ξεκινούν τα ταξίδια τους για ψώνια.

Παρ ‘όλα αυτά, οι πελάτες εξακολουθούν να προτιμούν άλλες πλατφόρμες που εστιάζουν στην έμπνευση και την ανακάλυψη, όταν δεν είναι σίγουροι για το ακριβές προϊόν που θέλουν.

Τον περασμένο μήνα, η Morgan Stanley δημοσίευσε έρευνα που δείχνει ότι λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο των αγοραστών στο διαδίκτυο ξεκινούν με το Amazon για πιο απλές αναζητήσεις προϊόντων.

Και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο αυτή την στιγμή για το Amazon,να κερδίσει την πλειοψηφία των αναζητήσεων γιατί με αυτό τον τρόπο θα αυξήσει πολλαπλασιαστικά τις πωλήσεις του. 

Ο μεγάλος αντίπαλος είναι το Google και μεταξύ τους έχει ήδη ξεκινήσει μια μεγάλη μαχη για επικράτηση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.