25 Απρ 2024
READING

Δεν απαγορεύεται το veggie μπέργκερ σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

1 MIN READ

Δεν απαγορεύεται το veggie μπέργκερ σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δεν απαγορεύεται το veggie μπέργκερ σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε την προτεινόμενη απαγόρευση της χρήσης ονομασιών που αναφέρονται στο κρέας με εναλλακτικές ονομασίες με βάση τα φυτά. Ωστόσο, οι ονομασίες που αναφέρονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα θα συνεχίσουν να απαγορεύονται.

Μετά την ψηφοφορία στην ολομέλεια, επικράτησαν ανάμεικτα συναισθήματα μεταξύ της ευρωπαϊκής οργάνωσης και καταναλωτών. Οι ευρωβουλευτές δεν συμφώνησαν με εκτεταμένες προτάσεις για την απαγόρευση οποιουδήποτε ονόματος που αναφέρεται στο κρέας από φυτικά υποκατάστατα κρέατος.

Σύμφωνα με την αγορά κρέατος, όροι όπως μπριζόλα, λουκάνικο, παϊδάκι και μπιφτέκι θα πρέπει να διατηρούνται αποκλειστικά για «πραγματικό» κρέας.

Οι ονομασίες όπως «burger από λαχανικά» ή «λουκάνικο σόγιας» θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύγχυση μεταξύ των καταναλωτών.

Αυτό είναι ένα επιχείρημα που οι υποστηρικτές των φυτικών τροφίμων έχουν απορρίψει ως αβάσιμο. Η πλειονότητα των ευρωβουλευτών φαίνεται να συμφωνεί με αυτό.

Ωστόσο, η νίκη δεν είναι πλήρης. Πράγματι, το Κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να απαγορεύεται η χρήση ονομασιών που αναφέρονται σε γαλακτοκομικά προϊόντα για εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Δεν μπορεί επομένως να γίνεται λόγος για «κρέμα σόγιας», ούτε για «γιαούρτι λαχανικών» ούτε για «εναλλακτική λύση στο βούτυρο».

Οι επιχειρήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων με βάση τα φυτά θα επιβαρυνθούν με σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις και πρακτικές προκλήσεις σχετικά με τη μετονομασία και την μάρκα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.