25 Απρ 2024
READING

Η Coca-Cola θα μειώσει κατά 50% τον αριθμό των εμπορικών σημάτων στην γκάμα της

2 MIN READ

Η Coca-Cola θα μειώσει κατά 50% τον αριθμό των εμπορικών σημάτων στην γκάμα της

Η Coca-Cola θα μειώσει κατά 50% τον αριθμό των εμπορικών σημάτων στην γκάμα της

Η Coca-Cola θέλει να μειώσει στο μισό την γκάμα προιόντων της. Περίπου διακόσια εμπορικά σήματα θα αποσυρθούν, καθώς οι πωλήσεις συνεχίζουν να μειώνονται σε όλες τις κατηγορίες λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, ήταν ένα τρίτο τρίμηνο καλύτερο από το αναμενόμενο.Η Coca-Cola αποσύρει  περίπου τις μισές μάρκες της: λιγότερο δημοφιλή προϊόντα, όπως το νερό καρύδας Zico, αντιμετωπίζουν ένα σενάριο εξαφάνισης.

Και η πανδημία έχει πολλά να κάνει με αυτό: κανονικά, ο κατασκευαστής αναψυκτικών παράγει το ήμισυ του κύκλου εργασιών του από τις πωλήσεις στην υπαίθρια αγορά, αλλά ακριβώς αυτός ο τομέας υποφέρει περισσότερο από τα μέτρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος James Quincey συνεχίζει να βλέπει μια ζοφερή εικόνα της κατάστασης: το ανώτερο στέλεχος ετοιμάζεται για ακόμη περισσότερα τοπικά κλειδώματα και κλείσιμο. Γι ‘αυτό δεν τολμά να κάνει οικονομικές προβλέψεις για το υπόλοιπο του έτους. Η εταιρεία λέει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο με τα τρέχοντα σχέδια αλλαγών.

Το τελευταίο τρίτο τρίμηνο ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο.Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε τελικά “μόνο” κατά 9% αυτό το καλοκαίρι, φθάνοντας τα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια (7,35 δισεκατομμύρια ευρώ).

Αν και οι πωλήσεις σε όλες τις περιοχές μειώθηκαν σε σύγκριση με πέρυσι, αυτή ήταν μια καλύτερη απόδοση από ό, τι περίμεναν οι αναλυτές.

Στο δεύτερο τρίμηνο, η Coca-Cola πούλησε 28% λιγότερο. Επίσης θετική ήταν η αύξηση των πωλήσεων για οικιακή κατανάλωση. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 33% σε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια (1,4 δισεκατομμύρια ευρώ).

Ακόμη και τόσο μεγάλες μάρκες όπως η η Coca-Cola έχουν επηρεαστεί από την πανδημία και επανεξετάζουν την στρατηγική τους με προσαρμογή σε μια νέα κανονικότητα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.