24 Απρ 2024
READING

Τίτλοι τέλους για την Gap στην Ευρώπη

2 MIN READ

Τίτλοι τέλους για την Gap στην Ευρώπη

Τίτλοι τέλους για την Gap στην Ευρώπη

Η Gap βάζει λουκέτο στα ευρωπαϊκά της καταστήματα. Αυτό ανακοίνωσε η αμερικανική μάρκα μόδας: σε μια συνάντηση, οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με την Le Monde, όλα τα καταστήματα θα κλείσουν μέχρι τον Ιούλιο του 2021. Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε επίσης η παραίτηση της Debbie Edwards, αντιπροέδρου της γενικής διαχείρισης στην Ευρώπη και του Mark Breitbard, προέδρου της μάρκας από τον Σεπτέμβριο.

Με το κλείσιμο, η αμερικανική εταιρεία θα χάσει περίπου το 3% του κύκλου εργασιών της. Το 2019, η Gap είχε ακόμη πωλήσεις στην Ευρώπη ύψους 539 εκατομμυρίων δολαρίων (454 εκατομμύρια ευρώ) από τα συνολικά 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια (11,2 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η Gap διαθέτει σήμερα περίπου 120 καταστήματα στην Ευρώπη, σε όλη τη Γαλλία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, τα νέα δεν αποτελούν ιδιαίτερη έκπληξη : τα δραστικά μέτρα λιτότητας είχαν ήδη εφαρμοστεί στις αρχές του τρέχοντος έτους. Στη Γαλλία, επίσης, είχε ήδη πραγματοποιηθεί ριζική αναδιάρθρωση, με οκτώ καταστήματα να κλείνουν το 2019 και άλλα τρία στο Παρίσι στις αρχές του 2020. Πριν από οκτώ μήνες, η ναυαρχίδα στο Champs-Elysées έκλεισε επίσης.

Στη Γαλλία, η Gap έχει τώρα 21 καταστήματα, στην Ιταλία 13 και στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία υπάρχουν σχεδόν 80 καταστήματα.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες για το λουκέτο των καταστημάτων συζητήθηκαν σε ενημερωτική συνάντηση την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου. Μία από τις επιλογές στο τραπέζι είναι ένα γενικό κλείσιμο στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021. Εξετάζεται επίσης το κλείσιμο της ευρωπαϊκής εφοδιαστικής αλυσίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό που φαίνεται να ισχύει είναι ότι η Gap θα κλείσει τα εταιρικά της καταστήματα στην Ευρώπη και όχι αυτά που ανήκουν σε αλλες εταιρείες με την μέθοδο του master franchise.Και αυτό μάλλον ισχύει κια για τα καταστήματα στην Ελλάδα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.