Μηνύματα αισιοδοξίας από την Adidas

Το 2020, οι μάρκες αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν εκστρατείες κάτω από μεγάλους και πρωτόγνωρους περιορισμούς για να κρατήσουν και να αναπτύξουν διασυνδέσεις με τους πελάτες τους.

Η Adidas δεν αποτελεί εξαίρεση. Καθώς οι περιορισμοί του lockdown συντάραξαν τους ανθρώπους και την οικονομία σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκίνησε μια φιλόδοξη και αισιόδοξη παγκόσμια εκστρατεία για την ενδεχόμενη επιστροφή στα αθλητικά δρώμενα.

Το «Ready for Sport», η καμπάνια που δημιουργήθηκε “τρέχει” από τον Απρίλιο. Αρχικά, πήρε τη μορφή μιας γενναίας διαφημιστικής καμπάνιας που αναγνώρισε την κρίση του κορονοϊού, καθώς και τον αντίκτυπό της σε αθλητές και φίλαθλους με τεράστια γεγονότα όπως το Τόκιο 2020, η Premier League και άλλα γεγονότα που ακυρώθηκαν.

Την άνοιξη, η αρχική διαφήμιση – μια καμπάνια με την κοινότητα “Hometeam” του Adidas με 2.500 αθλητές και δημιουργούς – απευθυνόταν στην επιστροφή του κόσμου στην άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, από το παιχνίδι ποδοσφαίρου έως και την παρακολούθηση επαγγελματιών στη μικρή οθόνη.

Συγκεντρώνοντας έως και 160 εκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα, η ταινία της καμπάνιας χρησίμευσε ως σημείο εκκίνησης για το «Ready For Sport», της Adidas.

Τον Απρίλιο, η Adidas είχε παγώσει τις διαφημιστικές δαπάνες. Σχεδόν όλα τα καταστήματά της εκτός της Ασίας- περισσότερο από το 70% του παγκόσμιου στόλου καταστημάτων της εταιρείας- έκλεισαν, παρουσιάζοντας εξαιρετικά προβλήματα στις πωλήσεις και στο πεδίο της εξέλιξης για τον αθλητικό γίγαντα.

Παρ ‘όλα αυτά, η Adidas εξακολουθούσε να σχεδιάζει την επαναφορά της κάθε εβδομάδα. Δεν υπήρχαν μεγάλες ιδέες, απλώς γίνονταν συζητήσεις για το τι θα έκανε η μάρκα όταν ξαναρχίσει η επένδυση σε επικοινωνία και διαφήμιση.

Τα στελέχη της εταιρείας μιλούσαν με συνεδρίες Zoom με πελάτες σε όλο τον κόσμο. Δεν προσπαθούσαν να βρουν την μεγάλη ιδέα, απλά άκουγαν τους καταναλωτές. Οι άνθρωποι έλεγαν ότι τους έλειπε ο αθλητισμός και η αίσθηση της κοινότητας.

Και τότε, κατάλαβαν αυτήν την τεράστια ανάπτυξη της άσκησης της φυσικής κατάστασης στο σπίτι σε όλο τον κόσμο. Έτσι χρησιμοποιήσαν τη βασική τους ιδέα, ότι ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να φέρει τρία πράγματα στους ανθρώπους: χαρά, αισιοδοξία και ανθεκτικότητα.

Το αποτέλεσμα ήταν η αρχική ώθηση του «Ready For Sport», που λανσαρίστκε από τους υπαλλήλους της Adidas, οι οποίοι είχαν ένα αποκλειστικό 24ωρο για να δημοσιεύσουν την ταινία στα δικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το επόμενο στάδιο της εκστρατείας είχε την προβολή διαδικτυακών ντοκιμαντέρ, με ένα επεισόδιο να ξεκινά κάθε εβδομάδα σε Instagram και YouTube.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε διάσημους αθλητές της Adidas σε κατηγορίες όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τρέξιμο και άλλα. Αρχικά, η σειρά διερεύνησε τις συγκεκριμένες ιδέες αθλητών γύρω από την κρίση Covid-19 και μετά αφοσιώθηκε στα συναισθήματα των αθλητών γύρω από το κίνημα του Black Lives Matter.

Η ομάδα δούλεψε εξ αποστάσεως σε όλο τον κόσμο για να παράγει «τρεις μήνες αδιάκοπης αφήγησης» με πολλά κινούμενα μέρη.

Τον Αύγουστο, η σειρά κατέληξε σε μια τηλεοπτική διαφήμιση blockbuster 60 δευτερολέπτων η οποία έτρεξε παγκοσμίως σε 14 αγορές και μετέφερε ένα εμπνευσμένο μήνυμα ελπίδας ότι ο αθλητισμός θα επέστρεφε – παρόλο που η πανδημία επηρέαζε τους ανθρώπους σε ολο τον κόσμο.