25 Απρ 2024
READING

Επιστροφές και αλλαγές προϊόντων πραγματοποιούνται πλέον με τον πιο εύκολο τρόπο στην FedEx

2 MIN READ

Επιστροφές και αλλαγές προϊόντων πραγματοποιούνται πλέον με τον πιο εύκολο τρόπο στην FedEx

Επιστροφές και αλλαγές προϊόντων πραγματοποιούνται πλέον με τον πιο εύκολο τρόπο στην FedEx

Η FedEx συνεργάζεται με την διαδικτυακή πλατφόρμα επιστροφών Happy Returns και ξεκινώντας από το Λος Άντζελες , θα έχει επεκταθεί σε εθνικό επίπεδο έως τα τέλη Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 2.000 τοποθεσίες του FedEx που θα προσφέρουν την υπηρεσία επιστροφών Happy Returns.

Οι αγοραστές στο διαδίκτυο από τη λίστα των συνεργατών λιανικής της Happy Returns θα μπορούν πλέον να επιστρέφουν προϊόντα αυτοπροσώπως, χωρίς κουτί ή ετικέτα, για άμεση επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή προϊόντων.

Οι αγοραστές ξεκινούν τις επιστροφές στους ιστότοπους των λιανοπωλητών ή στο HappyReturns.com και λαμβάνουν έναν κωδικό QR. Στη συνέχεια, φέρνουν μόνο τα αντικείμενα, δεν απαιτείται κουτί ή απόδειξη, με τον κωδικό QR σε ένα κατάστημα FedEx για να ολοκληρωθεί η επιστροφή.

Σύμφωνα με το Happy Returns, μια τυπική επιστροφή διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό, οι επιστροφές εγκρίνονται σε πραγματικό χρόνο και η υπηρεσία ξεκινά επιστροφές χρημάτων και ανταλλαγές αμέσως στις περισσότερες περιπτώσεις.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Happy Returns, το FedEx θα συγκεντρώνει προϊόντα χωρίς κουτιά από πολλούς αγοραστές σε μία μόνο αποστολή, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος της διαδικασίας για τους συμμετέχοντες λιανοπωλητές.

Όπως και με τις επιστροφές από άλλες τοποθεσίες Happy Returns, οι συγκεντρωτικές αποστολές από τις τοποθεσίες της FedEx θα σταλούν σε έναν από τους δύο περιφερειακούς κόμβους επεξεργασίας της Happy Returns, οι οποίοι χρησιμοποιούν ιδιόκτητο λογισμικό για αποδοχή, ταξινόμηση και επεξεργασία συγχωνευμένων επιστροφών.

Προσθέτοντας την FedEx στο δίκτυο του Happy Returns θα τετραπλασιάσει τον αριθμό των τοποθεσιών. Τα περισσότερα από τα 2.000 καταστήματα FedEx που ανήκουν στην εταιρεία ενώνουν πάνω από 500 υπάρχοντα Return Bars στο δίκτυο Happy Returns που βρίσκονται σε παραδοσιακά καταστήματα λιανικής πώλησης, εμπορικά κέντρα, βιβλιοπωλεία πανεπιστημίων και κτίρια γραφείων.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Happy Returns καθώς κάνουμε την εμπειρία επιστροφών πιο βολική για τους αγοραστές, ενώ ταυτόχρονα βελτιστοποιούμε τη διαδικασία για τους εμπόρους», δήλωσε ο Ryan Kelly, VP του παγκόσμιου μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου, FedEx. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μεγαλώνουμε με την FedEx για να φέρουμε τις εύκολες επιστροφές σε περισσότερους αγοραστές στο διαδίκτυο», δήλωσε ο David Sobie, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Happy Returns.

«Σε μια εποχή αβεβαιότητας του λιανικού εμπορίου λόγω του κορονοϊού, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να προσθέσουμε έναν ουσιαστικό πάροχο υπηρεσιών όπως η FedEx στο αναπτυσσόμενο δίκτυό μας.»

Το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται αλματωδώς αλλά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις  είναι οι επιστροφές προϊόντων και με αυτή την κίνηση η ευκολία στην διαδικασία δίνει την δυνατότητα για περισσότερες ηλεκτρονικές αγορές χωρίς τον “πονοκέφαλο” των επιστροφών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.