27 Απρ 2024
READING

Οι Αμερικάνοι αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες, εσύ?

4 MIN READ

Οι Αμερικάνοι αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες, εσύ?

Οι Αμερικάνοι αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες, εσύ?

Η πανδημία COVID-19 έχει επισημάνει τις αδυναμίες του κόσμου των τροφίμων και της αλυσίδας εφοδιασμού του. Για πολλούς ανθρώπους αυτή ήταν η πρώτη φορά στη ζωή τους που πήγαν στα σούπερ μάρκετ  και δεν μπορούσαν να αγοράσουν χαρτί υγείας ή αλεύρι ή γάλα ή τις αγαπημένες τους μάρκες.

Σε ορισμένα καταστήματα πολλά ράφια ήταν άδεια και οι αγοραστές ένιωθαν φοβισμένοι και σοκαρισμένοι για τις πιθανότητες να μην έχουν τροφή να ταΐσουν τις οικογένειές τους.

Έχουμε  πανδημία. Έχουμε οικονομική ύφεση. Έχουμε υπερθέρμανση του πλανήτη.Εν όψει της αβεβαιότητας για το πόσο θα διαρκέσει η πανδημία ή εάν θα υπάρξει ένα ισχυρότερο  τρίτο κύμα όπως προβλέπεται, είναι επιτακτική ανάγκη η βιομηχανία τροφίμων – από το αγρόκτημα έως και το φαγητό που φθάνει στο πιρούνι – να προετοιμάσει στρατηγικές για νέο μέλλον και να κατανοήσει τις ανησυχίες, τις ανάγκες και τα συναισθήματα των αγοραστών.

Μια έρευνα που διενήργησε η Acosta διαπίστωσε ότι εάν η πανδημία επιβάλλει ξανά τον εγκλεισμό του κοινού στα σπίτια, το 53% των Αμερικανών δηλώνει ότι θα αποθηκεύει είδη παντοπωλείου, προϊόντα υγιεινής και σχολικά είδη.

Τα σούπερ μάρκετ ανταποκρίθηκαν γρήγορα στις νέες συνθήκες θέτοντας σε εφαρμογή βελτιωμένες διαδικασίες υγιεινής, σήμανσης, ελαχιστοποιώντας την κυκλοφορία στα καταστήματα και ιδιαίτερα επεκτείνοντας τις νέες προσπάθειες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Όλο το διάστημα επικεντρώθηκαν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης από τους πελάτες τους που εξακολουθούν να ανησυχούν βαθιά για τη διαθεσιμότητα των τροφίμων εν μέσω των αυξανόμενων τιμών σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Ταυτόχρονα, αυτοί οι λιανοπωλητές προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες των ενηλίκων που εργάζονται στο σπίτι, ενώ φροντίζουν τις ανάγκες των παιδιών τους που πάνε ακόμα σχολείο – που μπορεί να παρακολουθούν μαθήματα on-line ή να έχουν περιορισμένες σχολικές ημέρες εντός των τάξεων, ή αναρωτιούνται αν τα σχολεία τους θα ανοίξουν – όλη την ώρα προσπαθούν να εξισορροπήσουν τις καλές διατροφικές συνήθειες με την ικανοποίηση των οικογενειακών τους συναισθηματικών αναγκών, αναγκάζοντας να υπάρξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο στα σούπερ μάρκετ.

Η εμπειρία αγορών έχει αλλάξει δραματικά.Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Covid-19 έχει “ξυπνήσει” τους Αμερικανούς με πολλούς τρόπους. Το πρώτο είναι μια νέα αντίληψη για το τι και πώς τρώνε και πώς αυτά τα τρόφιμα και τα ποτά έχουν σημαντική επίδραση στην αντοχή, τη δύναμη και την βελτίωση του ανοσοποιητικού  τους για την καταπολέμηση των ιών και άλλων ανωμαλιών στην υγεία.

Οι αγοραστές έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν τα τρόφιμα τους με μια νέα λαχτάρα για την ανάγνωση των ετικετών, κατανοώντας ποια συστατικά είναι στα τρόφιμα τους, από πού προέρχονται και από ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουν.

Τα ευρήματα της Διεθνούς Επισκόπησης Τροφίμων για το 2020 αντικατοπτρίζουν την ανάλυση και την πρόβλεψη της εποχής COVID ότι η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και να βοηθήσει τα νοικοκυριά που έχουν υποστεί πίεση να επιτύχουν τους στόχους ευεξίας τους.

Το 54% όλων των καταναλωτών και το 63% αυτών των 50+, ενδιαφέρονται περισσότερο για την υγιεινή των επιλογών τους, για φαγητό και ποτό το 2020 από ό, τι το 2010. Η υγιεινή διατροφή είναι η μεγαλύτερη ανάγκη τους, περισσότερο από τη γεύση και την τιμή.

Η δίαιτα έχει αυξηθεί φέτος καθώς οι Αμερικάνοι βλέπουν τις ζυγαριές τους και βρίσκουν τα ρούχα τους λιγότερα άνετα καθώς εργάζονται από το σπίτι.

Το 18% των Αμερικανών χρησιμοποιούν μια εφαρμογή ή συσκευή παρακολούθησης της υγείας για να παρατηρούν τη σωματική τους δραστηριότητα, την κατανάλωση τροφής ή τη συνολική υγεία τους.

Το 45% των χρηστών λένε ότι βοηθά πολύ. Το 66% δηλώνει ότι οδήγησε σε υγιείς αλλαγές που διαφορετικά δεν θα είχαν κάνει.

26% των καταναλωτών των ΗΠΑ τρώνε snack πολλές φορές την ημέρα και ένα άλλο τρίτο snack τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Το 38% δηλώνει ότι αντικαθιστούν τα γεύματα με snack συνήθως μεσημεριανό περιστασιακά.

28% των Αμερικανών τρώνε περισσότερες πρωτεΐνες από φυτικές πηγές , το 24% τρώει περισσότερα γαλακτοκομικά και φυτικά προϊόντα και το 17% προτιμάει εναλλακτικές λύσεις κρέατος με βάση τα φυτά.

Το 74% των Αμερικανών προσπαθεί να περιορίσει την πρόσληψη ζάχαρης το 2020

Μια άλλη τάση που ανέρχεται από τον Covid-19 είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών θέλει να επιστρέψει σε ένα προ-Covid βάρος και σε ορισμένες περιπτώσεις να μειώσει  το βάρος του ως σημαντικό στόχο υγείας.

Γνωρίζουμε ότι κάθε 1η Ιανουαρίου γίνονται τα new years resolution με καλές προθέσεις και μέσα σε 45 ημέρες ξεχνιούνται. Αλλα αυτή την φορά με την πανδημία φαίνεται ότι οι αλλαγές θα γίνουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.