Το Prime Day φέρνει πολλά χρήματα στο Amazon

Το Amazon παρουσίασε αύξηση εσόδων 45% από έτος σε έτος για την έκτη ετήσια Prime Day.

Η πρώιμη ανάλυση ​​δείχνει ότι στις 19 χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά όπου το Amazon πραγματοποίησε την Prime Day στις 13-14 Οκτωβρίου, ο γίγαντας e-tail έκανε 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 45,2% από την παγκόσμια απόδοση πωλήσεων 7,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της Prime Day του 2019.

Όπως ανέφερε το Amazon, οι πωλητές Amazon Marketplace έκαναν πωλήσεις ρεκόρ αξίας άνω των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της Prime Day.

Οι πωλήσεις των προϊόντων των ανεξάρτητων πωλητών στην πλατφόρμα αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60%, περισσότερο σε ετήσια βάση από τις πωλήσεις των προϊόντων της Amazon.

Η ανάλυση δείχνει ότι το 51% των 100 κορυφαίων διαδικτυακών λιανοπωλητών προσέφερε εκτεταμένες πωλήσεις την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, πέρα ​​από τις κανονικές προσφορές που εκτελούνται όλο το χρόνο.

Την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, οι ιστότοποι που δεν ανήκαν στο Amazon στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 51% στην επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο σε σύγκριση με την πρώτη ημέρα του 48ωρου γεγονότος το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Salesforce .

Η επισκεψιμότητα αυξήθηκε επίσης κατά 17% σε σύγκριση με την Τρίτη πριν από την Prime Day 2020. Επιπλέον, τα ποσοστά μετατροπής σε ιστότοπους εκτός Amazon αυξήθηκαν 16% σε σύγκριση με την Prime Day 2019 και 13% σε σύγκριση με την Τρίτη πριν από την Prime Day, σύμφωνα με το Salesforce.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις για ιστότοπους εκτός Amazon αυξήθηκαν κατά 69% παγκοσμίως και 76% στις ΗΠΑ στις 13 Οκτωβρίου, σε σύγκριση με την πρώτη ημέρα της Prime Day 2019, σύμφωνα με το Salesforce.