29 Απρ 2024
READING

Η νέα εποχή για τα καταστήματα τροφίμων έφθασε

3 MIN READ

Η νέα εποχή για τα καταστήματα τροφίμων έφθασε

Η νέα εποχή για τα καταστήματα τροφίμων έφθασε

Εάν ο COVID-19 μας έχει διδάξει κάτι, είναι ότι η καινοτομία είναι ακόμα ζωντανή και κρατάει καλά. Στην πραγματικότητα, έχει επιταχύνει την πρόοδο και προωθεί πρωτοβουλίες με αστραπιαία ταχύτητα.

Σχεδόν από την μία μέρα στην άλλη, οι εταιρείες έπρεπε να αναπτύξουν νέες πλατφόρμες λειτουργίας, να θέσουν μέτρα ασφαλείας και να βρούν τρόπους για να ανταποκριθούν στην ζήτηση.

Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Δεν μπορείτε να λειτουργήσετε σαν επιχείρηση του 21ου αιώνα εάν φοβάστε να επενδύσετε στα βασικά πράγματα που θα σας οδηγήσουν εκεί. Ο ανταγωνισμός θα σας περάσει χωρίς καν να το καταλάβετε.

Δεν είναι μυστικό ότι τα καταστήματα τροφίμων αναζητούν συνεχώς τρόπους για να αυξήσουν τα κέρδη και να μειώσουν την σπατάλη τροφίμων.

Τα πάντα, από τον αριθμό των υπαλλήλων,  τα κατάλληλα επίπεδα αποθέματος, ακόμη και τη διασφάλιση του σωστού εξοπλισμού, εξετάζονται για να διασφαλιστεί ότι είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικά. Αλλά οι βασικές αρχές της λειτουργίας ενός καταστήματος αλλάζουν.

Το μέλλον είναι τώρα και αυτά είναι τα τρία πράγματα μπορούν να βοηθήσουν τα καταστήματα τροφίμων να ανταποκριθούν στις νέες προσδοκίες των πελατών σχετικά με τον τρόπο που ψωνίζουν.

Προγνωστική ανάλυση. Αναπλήρωση, αναπλήρωση, αναπλήρωση. Το περπάτημα σε άδειους διαδρόμους δεν είναι ποτέ καλό, ειδικά σε ένα κατάστημα τροφίμων. Οι διαδικτυακές παραγγελίες έχουν αυξηθεί σημαντικά . Στην πραγματικότητα, πάνω από το 64% των αγοραστών έχουν χρησιμοποιήσει το BOPIS-buy-online-pickup-in-store από τον Μάρτιο-Μάιο του 2020.

Οι έμποροι που χρησιμοποιούν μοντέλα πρόβλεψης μπορούν να βοηθήσουν στην πρόβλεψη των επιπέδων αποθεμάτων γρηγορότερα.Η προγνωστική ανάλυση εξ ορισμού σημαίνει “χρήση δεδομένων, στατιστικών αλγορίθμων και τεχνικών μηχανικής μάθησης για τον προσδιορισμό της πιθανότητας μελλοντικών αποτελεσμάτων βάσει ιστορικών δεδομένων.

Η αξιοποίηση ενός ισχυρού συστήματος διαχείρισης αποθέματος με προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία δεν θα ωφελήσει μόνο τους αγοραστές σας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει ένα ισχυρότερο σύστημα αναπλήρωσης στο κατάστημα.

Αυτοματοποίηση. Με τις αυξημένες συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου, η αυτοματοποίηση μπορεί να μειώσει τις καθημερινές εργασίες και να επαναφέρει τους υπαλλήλους στην αλληλεπίδραση που έχουν με τους πελάτες.

Στην πραγματικότητα, τα πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα μπορούν να μειώσουν το κόστος της αποθήκης κατά 65% και να μειώσουν το κόστος χώρου που σχετίζεται με την εφοδιαστική αλυσίδα κατά 60% αλλά και να πετύχουν αυξημένη παραγωγή.

Ο αυτοματισμός μπορεί επίσης να υποστηρίξει τη διαμόρφωση τομέων ενοποίησης και να κάνει την επεξεργασία παραγγελιών curbside πιο αποτελεσματική για τους καταναλωτές.

Τεχνολογία. Οι επενδύσεις στην τεχνολογία δεν είναι μόνο έξυπνες, αλλά γίνονται η τιμή εισόδου για την επιχειρηματική δραστηριότητα. Για παράδειγμα, οι βελτιώσεις στην τεχνολογία για τον αυτοματισμό της αποθήκης θα αυξηθούν από 13 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 σε 27 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 20253.

Το ελεύθερο checkout free εμφανίζεται πολύ συχνά, αλλά τι θα γινόντα εαν μπαίναμε σε ένα κατάστημα και η ηλεκτρονική μας παραγγελία ήταν ήδη σε ένα καλάθι που μας περίμενε? Αυτό που κάποτε φάνηκε φουτουριστικό, τώρα είναι ελκυστικό.

Τα “έξυπνα” καρότσια βοηθούν τους αγοραστές να βελτιώσουν την εμπειρία τους.Σκεφτείτε μια εμπειρία όπου αγοράζετε 20 είδη στο διαδίκτυο και όταν μπαίνετε στο κατάστημα αυτά τα 20 αντικείμενα βρίσκονται ήδη στο καλάθι σας και μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το ταμείο.

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην σπατάλη τροφίμων και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.Το ένα τρίτο όλων των τροφίμων πετιούνται κάθε χρόνο, γεγονός που επηρεάζει το περιβάλλον.

Αυτοί οι 3 παράγοντες μπορούν να είναι τρία κορυφαία συγκριτικά πλεονεκτήματα για τις εταιρείες με καταστήματα τροφίμων.Και μπορούν να δώσουν σε αυτές τις εταιρείες μια θέση στο μέλλον όπου λιγότεροι θα έχουν μερίδιο σε μια αγορά μεγάλη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.