25 Απρ 2024
READING

Να πως μειώνονται τα χιλιόμετρα

2 MIN READ

Να πως μειώνονται τα χιλιόμετρα

Να πως μειώνονται τα χιλιόμετρα

Τις πρώτες μέρες της πανδημίας Covid ήρθε μια άνευ προηγουμένου πτώση στην οδήγηση στις Η.Π.Α., με τα χιλιόμετρα των οχημάτων να πέφτουν κάτω από 41% από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο.

Μέχρι τον Ιούλιο, τον πιο πρόσφατο μήνα για τον οποίο η Federal Highway Administration κυκλοφόρησε δεδομένα, τα χιλιόμετρα των οχημάτων ήταν ακόμη 13% κάτω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η οδήγηση σίγουρα θα επανέλθει στο προ-πανδημικό επίπεδο καθώς οι Αμερικανοί επιστρέφουν στα γραφεία τους. Μια μελέτη αυτό το καλοκαίρι από την εταιρεία KPMG προέβλεπε ότι τα χιλιόμετρα των αυτοκινήτων που διανύθηκαν θα βρεθούν περίπου στο 90% των επιπέδων πριν από το 2020 τα επόμενα χρόνια.

Οι λόγοι αυτής της μείωσης είναι απλοί. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους από το σπίτι – ψυχαγωγούνται και κάνουν τα ψώνια τους. Ναι,τα αγαθά που αγοράζουν online παραδίδονται με οχήματα, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα χιλιόμετρα συνολικά που διανύθηκαν από ό, τι αν όλοι αγόραζαν μόνοι τους.

Αυτές οι τάσεις, που ξεκίνησαν με την άφιξη της ευρείας πρόσβασης στο Διαδίκτυο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έχουν κερδίσει ακόμη περισσότερη έκταση τα τελευταία χρόνια. 

Αυτό δεν σημαίνει το τέλος των αυτοκινήτων. Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών ενηλίκων θα τα ξανάχρειαστεί. Τα προάστια που εξαρτώνται από τα αυτοκίνητα αναπτύσσονται γρηγορότερα από τις πόλεις από το 2016 και η πανδημία σίγουρα δεν έχει επιβραδύνει αυτήν την τάση. Αλλά δεν θα χρειαστούν τόσα πολλά, και δεν θα χρειαστεί να τα αντικαταστούν τόσο συχνά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.