Η πανδημία του κορονοϊού οδηγεί σε ένα νέο φαινόμενο: μετανάστευση σε μικρές πόλεις καθώς οι θέσεις εργασίας των ανθρώπων γίνονται όλο και πιο “φιλικές” προς τα απομακρυσμένα μέρη.
Οι πληθυσμοί σε αυτές τις κοινότητες είχαν ήδη αυξηθεί πριν από την πανδημία του COVID-19, οδηγώντας σε ορισμένα προβλήματα που παραδοσιακά θεωρούνταν αστικά ζητήματα, όπως έλλειψη προσιτής στέγασης, διαθεσιμότητα δημόσιων συγκοινωνιών, συμφόρηση και ανισότητα εισοδήματος.
Και ενώ ο COVID-19 επιτάχυνε την αλλαγή, η μελέτη δείχνει ότι οι πολεοδόμοι μπορούν να βοηθήσουν τα μέρη να προσαρμοστούν.
Υπήρξε μια δραστική αύξηση της εργασίας σε μακρινές τοποθεσίες από τον Μάρτιο, όταν η πανδημία έπληξε τις ΗΠΑ. Σχεδόν το 60% των εργαζομένων, εργάζονται τώρα εξ αποστάσεως με πλήρη ή μερική απασχόληση, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των εργαζομένων που εργάζονται εξ αποστάσεως θα ήθελαν να συνεχίσουν να το κάνουν, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση. Αυτό θα έδινε φαινομενικά περισσότερη ευελιξία στους εργαζόμενους.
Το ερώτημα είναι αν μπορούν να προσαρμοστούν στις μεγάλες προκλήσεις και να αναπτυχθούν με βιώσιμο τρόπο. Πολλοί πειραματίζονται με μια σειρά από πιθανούς τρόπους για να το κάνουν.
Ενώ το “Zoom town” είναι ένα φαινόμενο που μόλις ξεκίνησε πολλοί πιστεύουν ότι η αλλαγή που συντελείται αυτή την περίοδο δεν έχει ολοκληρωθεί και θα δούμε ακόμη μεγαλύτερες μετατοπίσεις απο τις μεγάλες πόλεις.
Οι αλλαγές με την εργασία από απόσταση θα αλλάξει την επιλογή των ανθρώπων να μένουν στις μεγάλες πόλεις και θα δώσει την δυνατότητα σε αποκέντρωση και ανάπτυξη νέων περιοχών.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.