25 Απρ 2024
READING

Ο μεγάλος ρόλος του TikTok στις πωλήσεις παιχνιδιών

3 MIN READ

Ο μεγάλος ρόλος του TikTok στις πωλήσεις παιχνιδιών

Ο μεγάλος ρόλος του TikTok στις πωλήσεις παιχνιδιών

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς από εταιρείες παιχνιδιών για να προσεγγίσουν παιδιά, καθώς όμως η πανδημία του κοροναϊού έχει ανατρέψει τα πράγματα και τα παιχνίδια απουσιάζουν από το τραπέζι, εφαρμογές όπως το TikTok έχουν γίνει πιο σημαντικές από ποτέ.

Το TikTok είναι ευρέως δημοφιλές στις Η.Π.Α. αλλά και σε όλο τον κόσμο με χρήστες ηλικίας κάτω των 16 ετών, καθώς συγκεντρώνει κοινά του YouTube, του Instagram και του Snapchat – περιεχόμενο με ποικιλία, περιορισμένα εμπόδια μεταξύ δημιουργών περιεχομένου και καταναλωτών και αυθεντική διασκέδαση.

Σύμφωνα με μελέτη παρακολούθησης των καταναλωτών ο παράγοντας επιρροής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο τέταρτος λόγος για τον οποίο κάποιος έκανε μια αγορά παιχνιδιών.

Μια πρόταση από έναν φίλο ή συγγενή ήταν ο πρώτος λόγος, το παιχνίδι που βρισκόταν στην κορυφαία λίστα παιχνιδιών ήταν ο δεύτερος και οι κριτικές προϊόντων ήταν ο τρίτος. 

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι μηνιαία ενεργοί χρήστες της κοινωνικής πλατφόρμας, δήλωσε το TikTok τον Αύγουστο. Αυτό αυξήθηκε κατά 800% από τον Ιανουάριο του 2018, όταν η εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε από περίπου 11 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια από αυτούς τους μηνιαίους χρήστες ανοίγουν την εφαρμογή κάθε μέρα. Με τόσα πολλά μάτια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εταιρείες παιχνιδιών συνεργάζονται με δημιουργούς περιεχομένου για να παρουσιάσουν προϊόντα στην εφαρμογή.

Τα παιχνίδια unboxing έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς βίντεο από άτομα που αφαιρούν τη συσκευασία του παιχνιδιού και αποκαλύπτουν το περιεχόμενό του στους θεατές έχει γίνει μέρος του κορυφαίου περιεχομένου σε ιστότοπους όπως το YouTube και το Instagram. Αυτή η τάση έχει περάσει και στο TikTok.

Η IMC Toys σημείωσε επιτυχία στις εκστρατείες της στο TikTok κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εταιρεία παιχνιδιών κατασκευάζει VIP κατοικίδια ζώα, μοντέρνα πλαστικά σκυλιά με εξαιρετικά μακριά μαλλιά. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να βυθιστούν στο νερό για να αποκαλύψουν το μοναδικό τους χρώμα, καθιστώντας τα ένα διασκεδαστικό unboxing και να αποκαλύψουν το παιχνίδι.

Πολλές εταιρείες παιχνιδιών δεν κάνουν μόνο διαφημιστικές συνεργασίες με κορυφαίες προσωπικότητες στο Instagram, στο TikTok και στο YouTube, αλλά δημιουργούν πολλά από αυτά τα παιχνίδια μαζί με τα παιδιά ή δημιουργούν παιχνίδια που επιτρέπουν στα παιδιά να μιμούνται αυτό που κάνουν οι αγαπημένοι τους δημιουργοί.

Το διάσημο δίδυμο στο  TikTok, οι αδελφές WeWearCute, Ashley και Emma, ​​έχουν περισσότερους από 9,9 εκατομμύρια ακόλουθους στην εφαρμογή και βοήθησαν στην εκκίνηση της σειράς Mattel’s Barbie Color Reveal.

Αυτά τα παιχνίδια Barbie φτάνουν σε ένα πλαστικό μεταλλικό κουτί και είναι βαμμένα σε ένα χρώμα. Τα παιδιά πρέπει να βυθίσουν την κούκλα στο νερό για να ξεπλύνουν το χρώμα και να αποκαλύψουν τον τόνο του δέρματος, το χρώμα των μαλλιών και το χρώμα των ματιών του παιχνιδιού τους.

Αυτή η στρατηγική ακολουθείται από τις περισσότερες εταιρείες οι οποίες δημιουργούν περιεχόμενο με micro-influencers στην εφαρμογή με στόχο να επηρεάσουν τα παιδιά.

Αναμένεται ότι εφαρμογές όπως το TikTok θα συνεχίζουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο και να επηρεάζουν την αγορά παιχνιδιών αφου το κοινό τους είναι έφηβοι και μικρότερα παιδιά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.