26 Απρ 2024
READING

IΚΕΑ και βιωσιμότητα στον ίδιο δρόμο

2 MIN READ

IΚΕΑ και βιωσιμότητα στον ίδιο δρόμο

IΚΕΑ και βιωσιμότητα στον ίδιο δρόμο

Τον περασμένο μήνα, η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε σχέδια για να γίνει μια πλήρως κυκλικής οικονομίας επιχείρηση έως το 2030. Αυτό το μήνα, στον Καναδά, η αλυσίδα χρησιμοποιεί τη Black Friday ως έναν τρόπο προώθησης του προγράμματος εξαγοράς επίπλων που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Η IKEA Canada ξεκινά μια καμπάνια που ονομάζεται #BuyBackFriday και αποτελεί μια απόπειρα αλλαγής της συνομιλίας από μια «μαζική κατανάλωση» σε μια «μαζική κυκλικότητα».

Η καμπάνια επιτρέπει στους πελάτες να πουλήσουν πίσω τα παλιά τους έπιπλα ώστε να ανακαινιστούν και να μεταπωληθούν με αντάλλαγμα το διπλάσιο της συνήθους πίστωσης στο κατάστημα.

Το πρόγραμμα που προωθεί το #BuyBackFriday θα ξεκινήσει επίσης σε 26 άλλες χώρες, αλλά όχι στις ΗΠΑ. Η νέα πρωτοβουλία αντικαθιστά πολλές διαφορετικές στρατηγικές που έχουν ήδη εφαρμοστεί σε καταστήματα IKEA σε όλο τον κόσμο με μια ενιαία, παγκόσμια προσέγγιση.

Σύμφωνα με το σύστημα Buy Back, η IKEA θα αξιολογήσει την αξία των χρησιμοποιημένων επίπλων με βάση την κατάστασή τους και θα δώσει στους πωλητές μια δωροκάρτα καταστήματος χωρίς ημερομηνία λήξης, σε αντάλλαγμα. Γκαρνταρόμπες, βιβλιοθήκες, ράφια και πολλά άλλα κοινά προϊόντα IKEA θα γίνονται δεκτά, αν και δεν είναι όλα όσα πωλεί η αλυσίδα.

Η προώθηση των επαναχρησιμοποιημένων επίπλων έχει καταστεί σημαντικός στόχος για την ΙΚΕΑ, μια αλυσίδα της οποίας τα προϊόντα είναι προσιτά αλλά συχνά έχει μικρή διάρκεια ζωής, δημιουργώντας πολλές φορές σκέψεις για την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Ο γίγαντας επίπλων ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο το άνοιγμα του πρώτου πιλοτικού καταστήματος στη Σουηδία, αφιερωμένο στη μεταπώληση μεταχειρισμένων και επισκευασμένων επίπλων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.