11 Μάι 2024
READING

Η αγορά πολυτελών προιόντων έχει ανοδική πορεία ?

2 MIN READ

Η αγορά πολυτελών προιόντων έχει ανοδική πορεία ?

Η αγορά πολυτελών προιόντων έχει ανοδική πορεία ?

Η LVMH πούλησε περισσότερες τσάντες και δερμάτινα είδη κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Η εταιρεία πολυτελείας βλέπει “ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης”.

Υπήρξε ανανεωμένη ανάπτυξη στην Ασία και σαφής ανάκαμψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα «ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης» που έχει ήδη δει η Louis Vuitton τον Ιούνιο, έχουν πλέον επιβεβαιωθεί σε όλες τις περιοχές.

Ως αποτέλεσμα, ο μεγαλύτερος παραγωγός ειδών πολυτελείας στον κόσμο πέτυχε συγκρίσιμη αύξηση πωλήσεων κατά 12% στον κλάδο της μόδας και των δερμάτινων ειδών, με τα σήματα της Louis Vuitton και της Dior.

Ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για την αντιστάθμιση των ασθενών πωλήσεων στους τομείς αφορολόγητων ειδών, καλλυντικών, ρολογιών και κοσμημάτων. Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές συγκρίσιμες πωλήσεις κατά το τελευταίο τρίμηνο ήταν ακόμη 7% χαμηλότερες από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα, στα 11,96 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει πτώση 10%.

Τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, ο κύκλος εργασιών της LVMH μειώθηκε κατά 21% σε συγκρίσιμη βάση στα 30,3 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ο ιδιοκτήτης της Vuitton Bernard Arnault, ωστόσο, μιλά για σημαντική βελτίωση το τρίτο τρίμηνο.

Λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας, η εταιρεία πολυτελών προιόντων παραμένει σε εγρήγορση, τόσο από την άποψη της εξοικονόμησης κόστους όσο και των επενδύσεων.

Η πανδημία έπληξε σκληρά όλους στον τομέα της πολυτέλειας: οι αναλυτές αναμένουν ότι οι πωλήσεις στον τομέα θα μειωθούν κατά 30% φέτος και θα χρειαστούν έως και τρία χρόνια για να ανακάμψουν πλήρως.

Η Ασία και κυρίως η Κίνα βοηθάει πολύ στην ανάκαμψη της αγοράς πολυτελών προϊόντων αφού έτσι και αλλιώς οι Κινέζοι καταναλωτές αποτελούν την μεγαλύτερη αγορά σε όλο τον κόσμο.

Η διαφορά στις αγορές πριν και μετά την πανδημία έχουν να κάνουν με τον τουρισμό.Πριν την πανδημία οι Κινέζοι αγόραζαν πολυτελή προϊόντα στα ταξίδια τους στο εξωτερικό και μετά την πανδημία αγοράζουν περισσότερο εντός Κίνας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.