Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης για mobile games

Oι παγκόσμιες καταναλωτικές δαπάνες για mobile games αυξήθηκαν κατά 26,7% στο τρίτο τρίμηνο του 2020 σε 20,9 δισ. δολ., όπως καταδεικνύει έρευνα του SafeBettingSites.com.

Οι τάσεις των πωλήσεων στον συγκεκριμένο κλάδο παρουσιάζουν σταθερά ανοδική πορεία από 17,5 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε 19,3 δισ. δολ. το προηγούμενο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία της εφαρμογής Annie, κατά το τρίτο τρίμηνο σημειώθηκε αύξηση ύψους 25% του χρόνου που αφιερώνεται κάθε εβδομάδα σε εφαρμογές για κινητά εν γένει.

Εκτιμάται ότι οι καταναλωτικές δαπάνες σε εφαρμογές για κινητά έως το τέλος του 2020 θα είναι 2,8 φορές περισσότερες από τις δαπάνες για επιτραπέζιους υπολογιστές και 3,1 φορές υψηλότερες από τις αντίστοιχες δαπάνες για κονσόλες

 

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, πάνω από το ήμισυ του συνόλου των καταναλωτικών δαπανών για παιχνίδια για κινητά προήλθαν από το App Store.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 24% από έτος σε έτος και έφτασαν τα 12,4 δισ. δολ.. Συγκριτικά, το Play Store κέρδισε 8,5 δισ. δολ., σημειώνοντας ετήσια αύξηση 30,8%. Οι συνολικές δαπάνες στο App Store κατά τη διάρκεια του τριμήνου αυξήθηκαν κατά 31% στα 19 δισ. δολ.. Στο Play Store, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 33,8% στα 10,3 δισ. δολ..

Οι αρχικές εγκαταστάσεις παιχνιδιών mobile εκτοξεύθηκαν κατά 28% σε ετήσια βάση, στα 14,2 δισ. δολ. στο App Store. Το Google Play Store σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 36,8% ως προς τις εγκαταστάσεις, ενώ στο App Store παρουσιάστηκ μείωση κατά 4,2%.
Σύμφωνα με την εφαρμογή Annie, οι μέσες εβδομαδιαίες λήψεις παιχνιδιών αυξήθηκαν κατά 15% κατ’ έτος, κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, πραγματοποιήθηκαν περίπου 1 δισ. λήψεις παιχνιδιών ανά εβρομάδα.

Το παιχνίδι Honor of Kings ήταν αυτό με τα υψηλότερα κέρδη χάρη στην αύξηση κατά 65% των δαπανών των παικτών από έτος σε έτος. Το PUBG Mobile, το προηγούμενο νούμερο 1 παιχνίδι στη σχετική λίστα έπεσε στη δεύτερη θέση, καθώς η άνοδός του περιορίστηκε στο 28%.