08 Μάι 2024
READING

Εταιρείες σε ΗΠΑ και ΕΕ ακύρωσαν παραγγελίες ρούχων 16 δισ. δολάρια την άνοιξη

3 MIN READ

Εταιρείες σε ΗΠΑ και ΕΕ ακύρωσαν παραγγελίες ρούχων 16 δισ. δολάρια την άνοιξη

Εταιρείες σε ΗΠΑ και ΕΕ ακύρωσαν παραγγελίες ρούχων 16 δισ. δολάρια την άνοιξη

Εταιρείες στις Η.Π.Α. και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακύρωσαν τουλάχιστον 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραγγελίες που υποβλήθηκαν σε κατασκευαστές ενδυμάτων από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα.

Στις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας, οι αγοραστές ενδυμάτων στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη ακύρωσαν παραγγελίες 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά στην συνέχεια επανήλθαν με νέες παραγγελίες και κατέβασαν την ζημιά σε 16.2 δις.δολάρια.

Η έρευνα δείχνει ότι οι εξαγωγές ειδών ένδυσης στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε ποσότητα και τιμή ανά μονάδα ‚οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι οι αγοραστές έχουν εξασφαλίσει αναδρομικές εκπτώσεις σε προϊόντα που έχουν ήδη παραγγείλει.

Αυτή η απώλεια αξίας μεταφράζεται σε προμηθευτές που μειώνουν δραματικά τις λειτουργίες, αναστέλλουν τις δραστηριότητες ή ακόμη και βγαίνουν εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι ακυρώσεις των παραγγελιών ξεκίνησαν όταν η ζήτηση άρχισε να μειώνεται τον Μάρτιο και με την σειρά τους προκάλεσαν ανησυχίες για το μέλλον των ανθρώπων και των εργοστασιών στις χώρες παραγωγής ενδυμάτων.

Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, οι αμερικανικές εταιρείες κατέβαλλαν 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα σε ενδύματα από την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν, αντιπροσωπεύοντας πτώση 49%.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πτώση 49% των εξαγωγών ειδών ένδυσης στις ΗΠΑ μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου αποτελούσε σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένα ή σχεδόν έτοιμα προϊόντα, πράγμα που σημαίνει ότι οι προμηθευτές είχαν ήδη αντιμετωπίσει το κόστος των υλικών και της εργασίας.

Η ευημερία των εργαζομένων σε εργοστάσια ενδυμάτων και των προμηθευτών σε χώρες όπως η Ινδονησία, η Ινδία, το Βιετνάμ και το Μπαγκλαντές πλήττονται από αυτές τις αλλαγές.

Αυτή η συμπεριφορά ενεργοποιήθηκε από την υπάρχουσα δομή πληρωμών στη βιομηχανία ειδών ένδυσης, σύμφωνα με την οποία οι προμηθευτές πληρώνουν το προκαταρκτικό κόστος παραγωγής και οι αγοραστές δεν πληρώνουν τίποτα μέχρι εβδομάδες ή μήνες μετά την αποστολή των εμπορευμάτων από το εργοστάσιο σύμφωνα με την έρευνα.

Οι αναλυτές της βιομηχανίας μόδας λένε ότι η αγορά χρειάζεται μια αναθεώρηση των σχέσεων προμηθευτή με πελάτη για να σταματήσει το φαινόμενο και να θέτει σε κίνδυνο το βιοπορισμό των εργαζομένων κάθε φορά που υπάρχει απρόβλεπτη πτώση της ζήτησης.

Και πέρα ​​από τους εργάτες και τους χαμένους μισθούς, όταν οι κατασκευαστές βγαίνουν εκτός λειτουργίας, οι εταιρείες ένδυσης χάνουν τους προμηθευτές στους οποίους βασίζονται σε κανονικές συνθήκες.

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 προκάλεσε αισθητή πτώση της παραγωγικής ικανότητας σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδονησία μετά από πτώση της ζήτησης κατά 10%, σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου. Η πτώση της ζήτησης στην πανδημία του κορονοϊού  είναι, και θα συνεχίσει να είναι, πιο σοβαρό.

Περισσότερη συνεργασία και νέες δομές παραγγελιών και πληρωμών είναι πιθανές λύσεις. Η McKinsey συνέστησε συντομότερους χρόνους παράδοσης και μικρότερα μεγέθη παρτίδων με συχνότερες παραγγελίες αναπλήρωσης για να δώσει περισσότερες εγγυήσεις ότι οι παραγγελίες που θα παραχθούν θα είναι επιθυμητές όταν είναι έτοιμες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.