Η Hyundai θέλει να μας ντύσει με παλιά εξαρτήματα αυτοκινήτων. Στην αρχή αυτό το εγχείρημα μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστικό, αλλά ας περιμένουμε μέχρι να δείτε τον πανέμορφο κορσέ Richard Quinn που δημιουργήθηκε από το ύφασμα ενός παλιού αερόσακου ή το μαργαριταρένιο κολιέ Choker Alighieri που δημιουργήθηκε από μια πεταμένη ζώνη ασφαλείας και κάποια άλλα εξαρτήματα των αυτοκινήτων.
Η εταιρεία αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας συνεργάζεται με έξι κορυφαίες μάρκες μόδας από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Rosie Assoulin και του Public School.
Αυτά τα κομμάτια περιορισμένης έκδοσης θα πωληθούν στο πολυκατάστημα Selfridges του Λονδίνου από αυτήν την εβδομάδα, με τιμές που κυμαίνονται από $ 250 έως 1.450 $.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Ινστιτούτο Θετικής Μόδας, έναν ερευνητικό οργανισμό αφιερωμένο στο να βοηθήσει τις εταιρείες μόδας να γίνουν πιο βιώσιμες.
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι καταστροφική για τον πλανήτη με πολλούς τρόπους, από τους πόρους που απαιτούνται για την κατασκευή ενός οχήματος έως τον άνθρακα και τους τοξικούς καπνούς που εκπέμπει το όχημα όταν είναι στο δρόμο.
Η βιομηχανία είναι αρκετά αποτελεσματική στην ανάκτηση μετάλλων και καουτσούκ από αυτοκίνητα που έχουν αποσυρθεί, καθώς αυτά τα υλικά είναι πολύ ακριβά και μπορούν να επανατοποθετηθούν εύκολα.
Ωστόσο, η Hyundai ήθελε να εστιάσει στα υλικά από αυτοκίνητα που είναι για απόσυρση και δεν τείνουν στο να ανακυκλώνονται, όπως δέρμα, γυαλί και αερόσακοι.
Οι σχεδιαστές μόδας θέλουν να δείξουν πώς αυτά τα υλικά μπορούν να μετατραπούν σε αντικείμενα που δεν είναι μόνο λειτουργικά αλλά τόσο όμορφα όσο και πολυτελή.
Τα κομμάτια εκφράζουν τις ευαισθησίες των σχεδιαστών και ενσωματώνουν διάφορες ποσότητες ανακυκλωμένων υλικών.
Η μάρκα τζιν E.L.V., για παράδειγμα, συνδύασε δερμάτινα απορρίμματα με ανακυκλωμένα τζιν για να δημιουργήσει μια φόρμα.
Το Streetwear label Public School δημιούργησε ένα γιλέκο από πλέγμα ζώνης ασφαλείας και υλικό αερόσακου. Το PushButton, μια κορεατική μάρκα που προτιμάται από τα αστέρια της K-pop, δημιούργησε ένα γιλέκο από έναν αερόσακο που διαθέτει πολλές από τις αρχικές του λεπτομέρειες.
Η μετατροπή των παλιών εξαρτημάτων των αυτοκινήτων σε μόδα δεν είναι μια επεκτάσιμη, μακροπρόθεσμη λύση για την αυτοκινητοβιομηχανία ή τη βιομηχανία μόδας, όπου έχουν και οι δύο τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Αλλά αυτό το έργο, που είναι η δεύτερη συλλογή βιώσιμης μόδας της Hyundai, στοχεύει να βοηθήσει τους καταναλωτές και τους σχεδιαστές να φανταστούν ένα πιο κυκλικό μέλλον, στο οποίο οι εταιρείες δεν χρειάζεται να εξάγουν φυσικούς πόρους για την κατασκευή προϊόντων, αλλά μπορούν να ανακυκλώνουν υλικά που υπάρχουν ήδη.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.