20 Απρ 2024
READING

Το γεύμα σου έχει σερβιριστεί και σε περιμένει στο αεροπλάνο

3 MIN READ

Το γεύμα σου έχει σερβιριστεί και σε περιμένει στο αεροπλάνο

Το γεύμα σου έχει σερβιριστεί και σε περιμένει στο αεροπλάνο

Όταν ξέσπασε η πανδημία, τα αεροπορικά ταξίδια σταμάτησαν καθώς οι άνθρωποι ένιωθαν ανασφαλείς να ταξιδεύουν και τα σύνορα είχαν κλείσει στην πλειοψηφία των χωρών.

Μόνο στις ΗΠΑ, οι τέσσερις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες έχασαν 10 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο.

Για να σταματήσει αυτή η κατάσταση, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν τώρα δημιουργικές ιδέες για να αυξήσουν πάλι τα έσοδα τους.

Η Singapore Airlines, η οποία παρουσίασε πτώση κατά 99,5% στους επιβάτες κατά το πρώτο τρίμηνο, μετατρέπει δύο αεροσκάφη σε εστιατόρια για δύο Σαββατοκύριακα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε 30 λεπτά.

Η ιδέα του να ζητάμε από τους ανθρώπους να πληρώνουν για να τρώνε φαγητό μέσα σε αεροπλάνα μπορεί να φαίνεται τολμηρή, ιδίως δεδομένης της κακής κατάστασης φαγητού που υπάρχει στις περισσότερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες.

Ωστόσο, η εμπειρία της Singapore Airlines κατά την πτήση είναι αξέχαστη. Η Travel + Leisure την έχει ψηφίσει ως την καλύτερη διεθνή αεροπορική εταιρεία για 25 συνεχόμενα χρόνια και τα γεύματα σε όλες τις κατηγορίες έχουν σχεδιαστεί από σεφ παγκόσμιας κλάσης.

Επομένως, είναι λογικό οι οπαδοί της αεροπορικής εταιρείας να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για ένα γκουρμέ γεύμα, ειδικά αν νοσταλγούν τα αεροπορικά ταξίδια.

Οι πελάτες είχαν την επιλογή να αγοράσουν εισιτήρια , με ένα γεύμα σε μια σουίτα πρώτης κατηγορίας με τιμή 474 $ και εναλλακτικά με ένα γεύμα οικονομικής θέσης 39 $.

Και τα δύο γεύματα θα γίνουν με αεροπλάνα στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, το οποίο είναι η έδρα της εταιρείας. Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι θα τηρήσει τις προβλεπόμενες αποστάσεις , χρησιμοποιώντας μόνο τις μισές από τις 471 θέσεις στο αεροπλάνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Singapore Airlines πειραματίζεται με νέα κανάλια για τις υπηρεσίες τροφοδοσίας της. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε κιτ φαγητού που θα έφερνε δείπνο First και Business Class στα σπίτια των ανθρώπων, με τιμή μεταξύ 308 και 479 $.

Η υπηρεσία συνοδευόταν  από οδηγίες μαγειρέματος μαζί με μια προσαρμοσμένη λίστα αναπαραγωγής. Εάν κάποιος ήθελε να αναβαθμίσει την εμπειρία του , θα μπορούσε να πληρώσει επιπλέον για να αγοράσει τα επιτραπέζια σκεύη που σερβίρονται επί του σκάφους  και ακόμη και να προσλάβει έναν σεφ που θα μπορούσε να μαγειρέψει στο σπίτι.

Πολλές άλλες εταιρείες στον τομέα των αεροπορικών εταιρειών προσπαθούν να βρουν τρόπους να κερδίσουν χρήματα. Εταιρείες τροφοδοσίας κατά την πτήση όπως η Tamam Kitchen στο Ισραήλ και η Gate Gourmet στην Αυστραλία άρχισαν να προσφέρουν παράδοση φαγητού σε οικογένειες που έπρεπε αναγκαστικά να μείνουν σπίτι. 

Οι προσπάθειες της Singapore Airlines για τη δημιουργία εσόδων δεν θα καλύψουν τις απώλειές της, οι οποίες ήταν περίπου 825 εκατομμύρια δολάρια μείον το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Μόνο 32 αεροπλάνα στον στόλο των 220 βρίσκονται σε λειτουργία. Ωστόσο, είναι λογικό για την εταιρεία να θέλει να παραμείνει συνδεδεμένη με τους πελάτες της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μειωμένων ταξιδιών και να τους ενθαρρύνει  να πετάξουν ξανά όταν είναι αρκετά ασφαλές να το πράξουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.