Η Samsung “προκαλεί” με νέα διαφήμιση την Apple που δεν θα δίνει πια φορτιστή & ακουστικά με τα νέα iPhone 12

Η Apple αποφάσισε να μειώσει τα αξεσουάρ που θα συνοδεύουν τα καινούργια iPhone 12 στο κουτί τους, και η Samsung δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει με μια σκωπτική διαφήμιση το γεγονός, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.

Την Τρίτη η Apple αποκάλυψε τη νέα σειρά τηλεφώνων iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro και Pro Max, ανακοινώνοντας πως στη συσκευασία δεν θα συμπεριλαμβάνεται ούτε φορτιστής αλλά ούτε και ακουστικά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα iPhone θα συνοδεύονται πλέον μόνο από το καλώδιο φόρτισης και, αμέσως μετά την παρουσίαση, η εταιρεία έσπευσε να μειώσει τις τιμές για τα δύο αυτά αξεσουάρ που δεν θα περιέχονται πλέον στο κουτί.

Η Apple υποστηρίζει πως οι λόγοι πίσω από αυτή την κίνηση ήταν περιβαλλοντικοί, σε μία προσπάθεια να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα των συσκευών της στο περιβάλλον, αλλά η Samsung εκμεταλλεύτηκε την αφορμή για μία διαφήμιση των Galaxy κινητών της με έμμεση μομφή στην ανταγωνιστική εταιρεία

«Το Galaxy σου δίνει αυτό που ψάχνεις. Από τα πιο βασικά όπως ο φορτιστής, μέχρι την καλύτερη κάμερα, μπαταρία, απόδοση, μνήμη και ακόμα και οθόνη με συχνότητα 120Hz σε ένα smartphone», έγραψαν οι διαχειριστές της επίσημης σελίδας της Samsung στο Facebook, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία ενός κοινού φορτιστή Samsung και την λακωνική λεζάντα «Περιλαμβάνεται στο Galaxy».

Η ανάρτηση έγινε λίγα λεπτά μετά το τέλος της παρουσίασης της Apple.Στο παρελθόν η Samsung είχε τρολάρει την Apple και για την απόφαση να αφαιρέσει την υποδοχή για ακουστικά από τα κινητά της τηλέφωνα, αλλά λίγο αργότερα ο νοτιοκορεατικός κολοσσός ακολουθούσε το παράδειγμα της Apple σε κάποια μοντέλα.