23 Απρ 2024
READING

Πως θα είναι η αγορά τα Χριστούγεννα?

2 MIN READ

Πως θα είναι η αγορά τα Χριστούγεννα?

Πως θα είναι η αγορά τα Χριστούγεννα?

Η πλειοψηφία των καταναλωτών αντιμετώπισε κάποιου είδους δυσκολία που οφείλεται στην εξάπλωση του COVID-19, όπως μειωμένο εισόδημα (19%), λιγότερες ώρες εργασίας (18%), προσωρινά κλειστές επιχειρήσεις (14%) ή μόνιμα κλειστές (9%)  , απολύσεις (12%) και αλλαγή σταδιοδρομίας που προκλήθηκε από το COVID-19 (3%), σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της PwC.

Μόνο το 49% των ερωτηθέντων δεν βίωσαν κανένα από τα παραπάνω προβλήματα. Ενώ το 95% των επιχειρήσεων αναφέρει ότι απαιτείται κάποιο είδος δημοσιονομικής πολιτικής για την υποστήριξη της ζήτησης των καταναλωτών, έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος.

Η PwC αναφέρει επίσης ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών (55%) δηλώνουν ότι ο COVID-19 είναι η κορυφαία ανησυχία τους για τα ψώνια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, με το 65% να δηλώνει ότι ανησυχεί περισσότερο για τη μετάδοση του ιού.

Καθώς οι καταναλωτές αλλάζουν τη συμπεριφορά των αγορών τους, το 61% ανέφεραν πως σκοπεύουν να κάνουν τα περισσότερα από τα ψώνια τους ηλεκτρονικά, σύμφωνα με την PwC.

Τα δεδομένα της έρευνας της PwC προσθέτουν λεπτομέρειες σε μια προφανή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία φέτος: Η περίοδος των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του 2020 θα είναι διαφορετική από οποιαδήποτε προηγούμενη και θα διαμορφωθεί από την πανδημία.

Ο τεράστιος αριθμός ατόμων των οποίων η οικονομική και κοινωνική ζωή έχει αλλάξει εξαιτίας του COVID-19 αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τις συνολικές πωλήσεις.

Οι λιανοπωλητές σπεύδουν να “συναντήσουν” τους καταναλωτές  στα σημεία όπου θέλουν να είναι, με αρκετές εταιρείες να στοχεύουν σε εκπτώσεις Black Friday από τα μέσα Οκτωβρίου.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι ο μόνος τομέας όπου οι αγοραστές αλλάζουν τις συνήθειες τους φέτος. Σύμφωνα με την PwC, το 60% των αγοραστών ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να κάνουν πιο στοχευμένες αγορές σε λιγότερα καταστήματα φέτος.

Ωστόσο, το 46% σχεδιάζει να ψωνίσει από τοπικά και ανεξάρτητα καταστήματα, τα οποία σε πολλές περιοχές χρειάζονται απόλυτη επιχειρηματική και οικονομική στήριξη μετά την άρση του lockdown.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.