21 Ιαν 2025
READING

Ποιος είναι ο “τύπος” διαφημίσεων που επιθυμούμε;

3 MIN READ

Ποιος είναι ο “τύπος” διαφημίσεων που επιθυμούμε;

Ποιος είναι ο “τύπος” διαφημίσεων που επιθυμούμε;

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι καταναλωτές επιθυμούν πιο συναφείς ψηφιακές διαφημίσεις. Ωστόσο, μια νέα μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η συσχέτιση με συγκεκριμένες ανάγκες των καταναλωτών είναι συχνά περιοριστική και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια νέων πελατών.

Η έρευνα από το Performics, το Northwestern University και το Microsoft Advertising εξέτασε την πιθανότητα, που δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να επιλέγουν μια διαφήμιση με βάση τη νοοτροπία και την αρέσκεια τους “Goal Driven” ή “Item Driven” καθώς και τον “τύπο” της διαφημιστικής εμπειρίας “Limited” έναντι “Expanded”.

Η μελέτη κατέληξε ουσιαστικά στο συμπέρασμα ότι οι απόλυτα-συναφείς διαφημίσεις λειτουργούν για διαδικτυακούς ερευνητές ως “Item Driven” mindset ή για όσους αναζητούν ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία.

Ωστόσο, δεν λειτουργούν για άτομα που αναζητούν «Goal Driven » τρόπο σκέψης-mindset, εκείνοι με στόχο το μυαλό που μπορούν να απαιτήσουν μια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών για να την αξιοποιήσουν κατάλληλα.

Προς το παρόν, ανεξάρτητα από τoν τρόπο σκέψης-mindset, οι περισσότερες εταιρίες παρουσιάζουν ” απόλυτα συγκεκριμένα” αποτελέσματα διαφημίσεων που στοχεύουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ωστόσο, περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές βρίσκονται σε τρόπο σκέψης-mindset «Goal Driven» και το 54% των «Goal Driven» συνέχισαν να αναζητούν, επειδή δεν βρήκαν αυτό που έψαχναν. 

Ενώ οι επαναλαμβανόμενοι αγοραστές αναζητούν ένα συγκεκριμένο προιόν (π.χ. αγοράζοντας το ίδιο καταναλωτικό προιόν κάθε μήνα), οι νέοι καταναλωτές σε μια κατηγορία ή μάρκα είναι πιο πιθανό να έχουν ένα τρόπο σκέψης-mindset «Goal Driven».

Οι εταιρίες έχουν 26,7% υψηλότερες πιθανότητες να βρουν έναν νέο πελάτη όταν στοχεύουν σε τρόπο σκέψης-mindset «Goal Driven» έναντι «Item Driven».

Όταν παρουσιάζεται ένα σύνολο “Expanded” αποτελεσμάτων στις διαφημίσεις με προϊόντα που σχετίζονται με το συνδυασμό διαφημίσεων έναντι “Limited”, η αντίληψη των καταναλωτών για τη χρησιμότητα των διαφημίσεων αυξήθηκε κατά 10%.

Ο Ashlee Humphreys, αναπληρωτής καθηγητής στο Northwestern, συνέστησε στις εταιρείες “Για τους καταναλωτές σε mindset , Item Driven , δώστε τους ό, τι θέλουν, αλλά και επισημάνετε τα σχετικά προϊόντα στην αναζήτηση, τις κοινωνικές και εγγενείς εμπειρίες ιστότοπων”.

“Για καταναλωτές Goal Driven , προβλέψτε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τους βοηθήσετε να επιτύχουν αυτόν τον στόχο δοκιμάζοντας μια ποικιλία εμπειριών και παρουσιάζοντας συναφή προϊόντα. Το πιο σημαντικό, μην παραβλέπετε την αξία των ερωτημάτων αναζήτησης βάσει στόχου, όπου θα βρείτε νέους χρήστες στην κατηγορία, μια από τις πιο ισχυρές πηγές ανάπτυξης”.

Αυτό που καταγράφηκε στην έρευνα είναι ότι οι εταιρείες που αναζητούν νέους πελάτες πρέπει να επενδύουν περισσότερο σε διαφημίσεις που έχουν συνάφεια με το προϊόν και το περιεχόμενο αλλά επίσης να παρουσιάζουν μια ελκυστική εικόνα της μάρκας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.