19 Απρ 2024
READING

Η ΙΚΕΑ αγοράζει τα παλιά έπιπλα των πελατών της 

2 MIN READ

Η ΙΚΕΑ αγοράζει τα παλιά έπιπλα των πελατών της 

Η ΙΚΕΑ αγοράζει τα παλιά έπιπλα των πελατών της 

Οι πελάτες της Ikea στην Αγγλία θα μπορούν πλέον να πουλήσουν τα έπιπλα που δεν επιθυμούν πίσω στην εταιρεία σε μια πρωτοφανή πρωτοβουλία βιωσιμότητας.

Η Ikea UK πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα “Buy Back” την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, το οποίο θα συμπέσει με τη φετινή εκδήλωση της Black Friday, ενθαρρύνοντας τους αγοραστές να ζήσουν με πιο βιώσιμο τρόπο.

Οι πελάτες μπορούν να επισκεφθούν το Ikea.co.uk και να υποβάλουν αίτηση επιστροφής για τα έπιπλα που δεν χρειάζονται, προτού φέρουν το πλήρως συναρμολογημένο προϊόν στο γραφείο επιστροφών και ανταλλαγών του τοπικού καταστήματός τους.

Ανάλογα με την ποιότητα των επίπλων, οι πελάτες θα λαμβάνουν μια κάρτα επιστροφής χρημάτων η οποία δεν θα λήγει ποτέ για να ψωνίσουν στο κατάστημα.

Για τα έπιπλα που είναι «καινούργια» και δεν έχουν γρατσουνιές,  θα επιστρέφεται στους ιδιοκτήτες τους το 50% της αρχικής αξίας του αντικειμένου.

Αυτό μειώνεται στο 40% για αντικείμενα με μικρές γρατζουνιές και 30% για αντικείμενα με ορατά σημάδια φθοράς.

Τα έπιπλα θα πωληθούν στη συνέχεια σε μια νέα ενότητα “As Is”, ενώ οποιαδήποτε είδη βρίσκονται σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταπωληθούν θα ανακυκλώνονται από την Ikea.

Ενώ η Ikea ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του τομέα λιανικής όσον αφορά τη βιωσιμότητα, αυτή είναι ίσως η πιο τολμηρή πρωτοβουλία της μέχρι σήμερα.

«Το όραμα της Ikea ήταν πάντα να δημιουργεί μια καλύτερη καθημερινότητα για πολλούς ανθρώπους, κάτι που σημαίνει πως τώρα η βιώσιμη διαβίωση είναι εύκολη και προσιτή για όλους», δήλωσε ο διευθυντής αειφορίας της Ikea UK, Hege Sæbjørnsen.

«Η κλιματική αλλαγή απαιτεί από όλους μας να επανεξετάσουμε ριζικά τις καταναλωτικές μας συνήθειες”.

Επί του παρόντος, το 45% των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα προέρχεται από τον τρόπο που ο κόσμος παράγει και χρησιμοποιεί καθημερινά προϊόντα, οπότε το Buy Back αποτελεί μια ευκαιρία για την αντιμετώπιση της μη βιώσιμης κατανάλωσης και των επιπτώσεών της στην κλιματική αλλαγή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.