Αλλαγές στο Zoom με στόχο να γίνει μια ενιαία πλατφόρμα

Το Zoom ανακοινώνει ότι δεν είναι πλέον μόνο μια εφαρμογή για επιχειρήσεις, ενώ προσθέτει μερικές μεγάλες αλλαγές ,  συμπεριλαμβανομένης μιας πλατφόρμας για εφαρμογές τρίτων – που ονομάζεται “Zapps” και μια υπηρεσία που ονομάζεται OnZoom για τη φιλοξενία ζωντανών εκδηλώσεων επί πληρωμή.

Παρόλο που το Zoom συνδέεται ήδη με υπηρεσίες τρίτων μέσω του App Marketplace, αυτές οι ενσωματώσεις αφορούν περισσότερο τη διάθεση του Zoom σε άλλες εφαρμογές — για παράδειγμα, ξεκινώντας κλήσεις συνδιάσκεψης απευθείας μέσω του Slack.

Τα νέα Zapps ανατρέπουν τα πράγματα, έτσι ώστε άλλες εφαρμογές να μπορούν να εκτελούνται εντός του λογισμικού του Zoom για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Με το Dropbox, για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται  αρχεία μέσα από το παράθυρο συνομιλίας βίντεο. Το Chorus θα εμφανίσει πληροφορίες σχέσης πελατών κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Το SurveyMonkey θα προσφέρει ζωντανές δημοσκοπήσεις και κουίζ. Η Asana θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να επεξεργάζονται εργασίες.

Αλλά το Zoom κοιτάζει πέρα ​​από τις επιχειρηματικές χρήσεις για τα Zapps. Η εκπαιδευτική υπηρεσία παιχνιδιών Kahoot θα επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιούν διαδραστικά μαθήματα απευθείας μέσω του Zoom, ενώ η υπηρεσία ζωντανής άσκησης Exer Studio θα εμφανίζει δεδομένα φυσικής κατάστασης και προπόνησης σε μια πλευρική γραμμή δίπλα στο παράθυρο συνομιλίας βίντεο.

Προς το παρόν, το Zoom προσφέρει 35 Zapps, τα οποία είναι διαθέσιμα τόσο στους δωρεάν όσο και στους επί πληρωμή χρήστες, αλλά η εταιρεία λέει ότι οποιοσδήποτε προγραμματιστής μπορεί να υποβάλει ένα Zapp για έγκριση στο κατάστημα.

Η άλλη μεγάλη ανακοίνωση του Zoom σήμερα είναι το OnZoom, το οποίο παρέχει έναν εγγενή τρόπο δημιουργίας εσόδων από εκδηλώσεις στην πλατφόρμα.

Μια αγορά θα επιτρέψει στους χρήστες να αναζητήσουν πράγματα όπως μαθήματα μαγειρικής, μαθήματα γυμναστικής ή ζωντανές συναυλίες και το Zoom θα πουλήσει ψηφιακά «εισιτήρια» για τα οποία οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν μέσω PayPal ή με πιστωτική κάρτα.

Ενώ το Zoom λέει ότι δεν περνά στις πωλήσεις εισιτηρίων προς το παρόν, η διοργάνωση μιας εκδήλωσης OnZoom απαιτεί συνδρομή επί πληρωμή. Αυτά ξεκινούν από 15 $ το μήνα έως και 100 συμμετέχοντες, ενώ τα ακριβότερα πακέτα επιτρέπουν έως και 1.000 συμμετέχοντες.

Συνολικά, οι δύο ανακοινώσεις είναι η νέα στρατηγική του Zoom, αλλά για την εξυπηρέτηση μη επιχειρησιακών χρήσεων για την πλατφόρμα του.

Ενώ η εταιρεία παραδέχτηκε ότι οι άνθρωποι επαναπροσδιόρισαν την υπηρεσία της για προσωπική χρήση τον Απρίλιο καθώς ξεκίνησε η πανδημία του coronavirus, τα Zapps και OnZoom είναι νέα προϊόντα που φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την χρήση σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Η περιήγηση για μαθήματα μαγειρικής στο Zoom δεν αποτελεί καθαρά επιχειρηματική χρήση του λογισμικού, ούτε η συμμετοχή σε μάθημα γυμναστικής με μια εφαρμογή όπως το Exer Studio.

Η εταιρεία αναφέρει ότι φιλοξενεί πλέον πάνω από 300 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε καθημερινές συναντήσεις στην πλατφόρμα και καταγράφει τρία τρισεκατομμύρια λεπτά συναντήσεων σε ετήσια βάση.