25 Απρ 2024
READING

Τι συμβαίνει τελικά με την Disney?

2 MIN READ

Τι συμβαίνει τελικά με την Disney?

Τι συμβαίνει τελικά με την Disney?

Με το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριοτητας της να πλήττεται από την πανδημία η Walt Disney εστιάζει στο πιο “φωτεινό” σημείο της αυτοκρατορίας της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μια μεγάλη αναδιοργάνωση των στούντιο και των επιχειρήσεων ψυχαγωγίας της, τις υπηρεσίες ροής της – οι οποίες περιλαμβάνουν τα Disney Plus, Hulu και ESPN Plus –  ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τρείς ξεχωριστές ομάδες περιεχομένου για να επικεντρωθούν στη δημιουργική πλευρά της επιχείρησης.

1.Studios, το οποίο περιλαμβάνει franchise hitmakers όπως Pixar, Marvel, Lucasfilm, 20th Century Studios και Walt Disney Studios.

2. General Entertainment, η οποία περιλαμβάνει τις τηλεοπτικές λειτουργίες της Disney, όπως η 20th Television, το ABC News, το FX και το National Geographic. 

3.Sports, το οποίο περιλαμβάνει ESPN και άλλο αθλητικό περιεχόμενο.

Οι αλλαγές έρχονται καθώς η πανδημία COVID-19 ανάγκασε τη Disney να επανεξετάσει συνολικά τη στρατηγική της για τα blockbusters του 2020, καθυστερώντας μερικές ταινίες (Marvel’s Black Widow) μέχρι το επόμενο έτος και καθιστώντας άλλες  διαθέσιμες ως επί πληρωμή- λήψη ροής ανά προβολή.

Ακόμα θα προχωρήσει σε 28.000 απολύσεις από το τμήμα θεματικών πάρκων της εταιρείας στα τέλη του μήνα.

Το περιεχόμενο είναι ένα αντικείμενο που γνωρίζει πολύ καλά η εταιρεία και με την προσθήκη του Disney + βρίσκει ένα ακόμη κανάλι εσόδων και κερδοφορίας που τόσο έχει ανάγκη αυτή την περίοδο.

Με το κλείσιμο των θεματικών πάρκων η εταιρεία πρέπει να αναζητήσει νέες πηγές εσόδων και η παροχή περιεχομένου είναι αυτή την περίοδο το πιο προσοδοφόρο κανάλι.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.