26 Απρ 2024
READING

Μήπως είναι και εσένα το όνειρο σου να γίνεις YouTuber?

3 MIN READ

Μήπως είναι και εσένα το όνειρο σου να γίνεις YouTuber?

Μήπως είναι και εσένα το όνειρο σου να γίνεις YouTuber?

Ο Γουόρχολ δήλωσε: «Στο μέλλον, όλοι θα είναι διάσημοι σε παγκόσμια κλίμακα για 15 λεπτά». Αλλά δεν είχε προβλεφθεί ότι η «φήμη» όλων θα βιωνόταν ταυτόχρονα.

Ρωτήστε ένα παιδί σήμερα στις ΗΠΑ τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Η πιο συνηθισμένη απάντηση δεν είναι πλέον μουσικός ή αθλητής, είναι YouTuber — μια απάντηση 3 φορές πιο δημοφιλής από τον αστροναύτη.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εταιρείας VC, SignalFire, η σημερινή παγκόσμια Creator Economy είναι έτοιμη να αναπτυχθεί καθώς 50 εκατομμύρια άνθρωποι ήδη θεωρούν τον εαυτό τους «Δημιουργό».

Αλλά αυτό που είναι αξιοσημείωτο πέρα ​​από τον μαζικό αυτοαναφερόμενο τίτλο και τα μειωμένα εμπόδια εισόδου είναι οι οικονομικές ευκαιρίες που έρχονται μαζί με το να γίνει κανείς δημιουργός .

Εάν δουλεύεις σε μια παραδοσιακή δουλειά όπου εργάζεσαι για κάποιον εργοδότη, δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου.Στη σύγχρονη εποχή, η αυτο-έκφραση είναι αναπόσπαστο κομμάτι.

Αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας με το τι κάνουμε και τον τρόπο που περνάμε το χρόνο μας.Ως Δημιουργός, η ελευθερία της έκφρασης αντιμετωπίζεται τώρα με οικονομική ελευθερία.

Οι Sponsored Influencers, ένα μέρος των “δημιουργών” σε αυτό το μεγαλύτερο κίνημα, συμβάλλουν σε μια παγκόσμια αγορά ήδη αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σήμερα και αναμένεται να αυξηθεί σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022.

Δεν έχουν όμως όλοι οι “δημιουργοί” σήμερα πρόσβαση στις μεγάλες μάρκες και βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής της προσφοράς και της ζήτησης, με περισσότερους ανθρώπους να θέλουν να δημιουργήσουν (προσφορά) και οι μάρκες να είναι απρόθυμες να τους υποστηρίξουν οικονομικά (ζήτηση).

Υπάρχουν δύο μονοπάτια. Πρώτον, οι εξειδικευμένες μάρκες να μπορούν να συμμετάσχουν, υποστηρίζοντας τους Micro-Influencers χρηματοδοτώντας όλο και περισσότερους ανθρώπους για να ενταχθούν σε αυτή την οικονομία και το δεύτερο να βάλουν το κοινό να πληρώσει.

Ρίξτε μια ματιά στο OnlyFans, μια πλατφόρμα που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να πουλήσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία : αποκλειστικό, ερωτικό περιεχόμενο για τους συνδρομητές που πληρώνουν μηνιαία.

Δεν απαιτείται επιχειρηματικό σχέδιο πέρα ​​από ένα σώμα και smartphone. Υπάρχουν πλέον 450.000 δημιουργοί στο OnlyFans, πολλοί από τους οποίους κερδίζουν πάνω από 100.000 $ / έτος, οι οποίοι συνεργάζονται σε ιδιωτικό επίπεδο με τους θαυμαστές τους.

Ανεξάρτητα από τον τύπο που προτιμάτε, ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει σε μια “porn star” εμπειρία με κάποιο κορίτσι.

Οι άνθρωποι νοιάζονται για το πώς περνούν πραγματικά το χρόνο τους και θέλουν να τον ξοδέψουν κάνοντας αυτό που αγαπούν και αν μπορούν να φέρουν αυτό το πάθος στο επάγγελμά τους, αυτό θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη εκπλήρωση.

Στο βιβλίο του Chris Anderson το 2006, The Long Tail, λέει: τα προϊόντα με χαμηλή ζήτηση μπορούν συλλογικά να αποτελούν μερίδιο αγοράς που ανταγωνίζεται ή ακόμη και υπερβαίνει τα blockbusters, αλλά μόνο εάν η διανομή είναι αρκετά μεγάλη.

Όταν τα εργαλεία παραγωγής και δημιουργίας είναι διαθέσιμα σε όλους, ο καθένας θα μπορεί να γίνεται παραγωγός η δημιουργός. Μόλις 15 χρόνια αργότερα, αυτά τα εργαλεία είναι στα χέρια μας.

Όλο και περισσότεροι δημιουργοί εξυπηρετούν μια αγορά που απαιτεί φαινομενικά «εξατομικευμένο» περιεχόμενο. Υπάρχει ή θα υπάρξει και σύντομα, κάτι για κάθε γούστο.

Το περιεχόμενο δεν είναι πλέον κατάλληλο για όλα και τέλος, άνθρωποι κάθε είδους χαρακτήρα μπορούν να δουν τον εαυτό τους να εκπροσωπεί την ψυχαγωγία και να εξυπηρετεί ενδιαφέροντα.Όσο πιο ποικίλο περιεχόμενο υπάρχει, τόσο πιο πιθανό να υπάρχει ένα κοινό και για αυτό.

Το YouTube έχει σκεφτεί και υλοποιήσει τα παραπάνω από την αρχή του. Δεν είμαστε πλέον κλειδωμένοι σε σταθερό αριθμό 100 καλωδιακών καναλιών. Υπάρχουν πλέον πάνω από 30 εκατομμύρια “κανάλια” στο YouTube, ανεβάζοντας 500 ώρες περιεχομένου κάθε λεπτό.

Με το COVID-19 να διακόπτει την παραγωγή και τη διανομή ψυχαγωγίας παλαιού τύπου με περισσότερους ανθρώπους από ποτέ να θέλουν να γίνουν δημιουργοί και εξοπλισμένοι με μια νέα μεγάλη πλατφόρμα εργαλείων, αν υπήρχε ποτέ μια στιγμή για τα μικρά παιδιά, είναι τώρα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.