18 Απρ 2024
READING

Τα convience καταστήματα είναι η νέα ευκαιρία

4 MIN READ

Τα convience καταστήματα είναι η νέα ευκαιρία

Τα convience καταστήματα είναι η νέα ευκαιρία

Τα μεγάλα κέρδη από convience κανάλια λιανικής αντικατοπτρίζουν τον μεταβαλλόμενο τρόπο ζωής των καταναλωτών που επηρεάζεται από τη συνεχή και ταχεία αστικοποίηση των ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων πόλεων.

Η αστικοποίηση σε ολόκληρο τον κόσμο έχει κάνει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων να εξελίσσεται, να είναι πιο δικτυωμένος και με περιορισμένο χρόνο.

Ταυτόχρονα, αυτές οι αλλαγές οδηγούν τους ανθρώπους να αναζητήσουν νέους κοινόχρηστους χώρους και μια στροφή προς μικρότερα καταστήματα.

Ως εκ τούτου, τα πολυκαταστήματα αρχίζουν να προσαρμόζονται σε αυτές τις αλλαγές για να γίνουν πιο αναπόσπαστα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει επίσης ευκαιρίες για τις εταιρείες.

Για να γίνουν ένα απαραίτητο μέρος στην καθημερινότητα των ανθρώπων, τα καταστήματα έχουν και αναλαμβάνουν νέους ρόλους μέσω της καινοτομίας και του πειραματισμού.

Ο πολυάσχολος και γρήγορος τρόπος ζωής των καταναλωτών σήμερα έχει οδηγήσει σε καταστήματα που παρέχουν άμεσες λύσεις . Αυτές οι λύσεις κυμαίνονται από την πληρωμή λογαριασμών, τις τραπεζικές υπηρεσίες, τις ταχυδρομικές και ταξιδιωτικές υπηρεσίες, αλλά και τα σημεία συλλογής αγορών στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα τα καταστήματα 7eleven που παρέχουν εύκολα προσβάσιμες και αξιόπιστες τοποθεσίες για να παραλάβουν οι καταναλωτές τα δέματά τους εάν είχαν χάσει τις παραδόσεις στο σπίτι.

Εδώ, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για τις μάρκες ηλεκτρονικού εμπορίου να επεκτείνουν την πρόσβασή τους μέσω καταστημάτων σε πιο απομακρυσμένες ή απρόσιτες περιοχές.

Η προσβασιμότητα των καταστημάτων προσφέρει επίσης ευκαιρίες συνεργασίας για μάρκες και εταιρείες που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες για να έρθουν πιο κοντά στους καταναλωτές.

Τα καταστήματα ψιλικών ειδών αρχίζουν επίσης να παρέχουν μια εκτεταμένη επιλογή γευμάτων που έχουν προχωρήσει πέρα ​​από τις απλά γρήγορα σνακ.

Εύκολα φαγητά που προσφέρονται στα καταστήματα αλληλεπικαλύπτονται με χαρακτηριστικά ποιότητας και υγείας για να ικανοποιήσουν τα πολυάσχολα προγράμματα των καταναλωτών χωρίς να παραλείψουν τάσεις, γεύσεις και διατροφικές προτιμήσεις.

Τα καταστήματα είναι επίσης κλιματιζόμενα και προσφέρουν καθίσματα για να τρώνε τα γεύματά τους σε προσιτό και άνετο χώρο.

Ως εκ τούτου, τα κανάλια λιανικής ευκολίας μετατρέπονται σε εναλλακτικούς χώρους – νέα μέρη για κοινωνική δέσμευση – καθώς ο τρόπος ζωής και οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Με ένα ευρύ φάσμα επιλογών φαγητού και ποτού σε συνδυασμό με δωρεάν Wi-Fi, τα μίνι μάρκετ επανασχεδιάζονται για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους καταναλωτές τους.

Επιπλέον, δεν είναι εντελώς ασυνήθιστο αυτές τις μέρες να βλέπουμε σε καταστήματα όπως 7eleven φιλοξενία εκδηλώσεων ή μουσικών παραστάσεων, να γίνονται ιστότοποι και χώροι ψυχαγωγίας.

Αυτό παρουσιάζει ευκαιρίες συνεργασίας για μάρκες να συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις και να εφεύρουν τόσο νέες όσο και πρακτικές μορφές προϊόντων για τους καταναλωτές που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο κατάστημα.

Έτσι, τα καταστήματα δεν είναι πλέον απλώς ένας χώρος για να αγοράσετε βασικά και πρακτικά προϊόντα . Έχουν μετατραπεί σε ένα βιωματικό μέρος όπου οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν και να ανακαλύψουν πράγματα που τους αρέσουν.

Τα καταστήματα ευκολίας σήμερα λειτουργούν ως ιδανικά κέντρα ανακάλυψης τόσο για τις μάρκες όσο και για τους καταναλωτές για να πειραματιστούν με νέα προϊόντα.

Οι μάρκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα καταστήματα ως εισαγωγικές και πειραματικές δοκιμαστικές βάσεις για νέα προϊόντα για να δοκιμάσουν οι καταναλωτές πριν από την πλήρη είσοδο στην αγορά.

Αξιοποιώντας το μέλλον του λιανικού εμπορίου ευκολίας η συνεχιζόμενη διαφοροποίηση των αναγκών των καταναλωτών έχει καταστήσει αυτά τα καταστήματα κάτι περισσότερο από έναν βολικό χώρο για ψώνια. Η ευκολία επαναπροσδιορίζεται καθώς το συγκεκριμένο κανάλι μεγαλώνει για να γίνει ο πιο ακρογωνιαίος λίθος στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Για να πλησιάσουν τους πελάτες, οι μάρκες πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές, στον τρόπο ζωής των καταναλωτών και να κάνουν εύκολη την χρήση των καναλιών λιανικής με διάφορους τρόπους: 

1) παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες και προϊόντα 

2) Παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών τροφίμων και ποτών για να ικανοποιήουν διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις 

3) Να συνεργαστούν με τέτοια κανάλια για τη διοργάνωση εκδηλώσεων 

4) Χρησιμοποιώντας αυτά τα κανάλια ως βάση δοκιμών για νέες και καινοτόμες μορφές προϊόντων

 5) Δημιουργώντας εξατομικευμένες καμπάνιες marketing από δεδομένα που δημιουργούνται από καταναλωτές

Προκειμένου να επωφεληθούν από την ανάπτυξη και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στα καταστήματα, τα εμπορικά σήματα FMCG τροφίμων και ποτών πρέπει να χαρτογραφήσουν τις περιοχές στα κανάλια λιανικής πώλησης για να επιτύχουν.

Αυτό περιλαμβάνει την κατανόηση των μορφών και της αγοράς καθώς και μια διεξοδική κατανόηση των νέων εξελίξεων και τάσεων μέσω των καταστημάτων λιανικής καθώς και τη διασφάλιση ότι υπάρχει μια στρατηγική σχεδιασμού για κατηγορίες προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών του τρόπου ζωής των πελατών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.