25 Απρ 2024
READING

Πιστοποίηση αυθεντικότητας για τα αθλητικά παπούτσια στο eBay

2 MIN READ

Πιστοποίηση αυθεντικότητας για τα αθλητικά παπούτσια στο eBay

Πιστοποίηση αυθεντικότητας για τα αθλητικά παπούτσια στο eBay

Το eBay ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επαληθεύει όλες τις συλλεκτικές καταχωρίσεις αθλητικών παπουτσιών άνω των 100 $ – μια προσπάθεια για την καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης  παραποίησης ρούχων και παπουτσιών που είναι όλο και πιο συχνή στις αγορές second hand.

Πριν από την παραγγελία ενός ζευγαριού sneaker, ο πωλητής θα πρέπει τώρα να το στείλει σε μια «ανεξάρτητη εγκατάσταση ελέγχου ταυτότητας για μια ολοκληρωμένη, φυσική επιθεώρηση πολλαπλών σημείων», δήλωσε το eBay.

Μετά την επαλήθευση, το eBay θα χρησιμοποιεί ταχεία αποστολή για να στείλει τα παπούτσια στον αγοραστή.

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα και θα περιλαμβάνει όλες τις πωλήσεις αθλητικών παπουτσιών άνω των 100 $ έως τις αρχές του 2021.

Το Amazon δεν ταυτοποιεί  παπούτσια από τρίτους πωλητές και τα προβλήματα του ιστότοπου με πλαστά προιόντα ήταν μέρος του λόγου για τον οποίο η Birkenstock και η Nike σταμάτησαν να πωλούν στο Amazon εξ ολοκλήρου το 2016 και το 2019 αντίστοιχα.

 Η κίνηση θέτει το eBay σε καλύτερη θέση για να ανταγωνιστεί με άλλους δημοφιλείς μεταπωλητές sneaker, όπως το StockX και το GOAT, που έχουν ήδη μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας.

Το eBay λειτουργεί την πιο μεγάλη αγορά sneaker στον κόσμο – με την ευρύτερη επιλογή και τις καλύτερες τιμές – και αφαιρώντας οποιαδήποτε αβεβαιότητα με τη διαδικασία αγοράς, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Η βιομηχανία sneaker έρχεται αντιμέτωπη με όλο και περισσότερο πλαστά προϊόντα στις πλατφόρμες αγορών όπως το eBay και το Amazon, ειδικά καθώς η δευτερογενής αγορά sneaker 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνεχίζει να μεγαλώνει.

Το 2019, η Customs and Border Patrol κατέσχεσε πλαστά προιόντα αξίας 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων . Σύμφωνα με μια έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας τον Ιανουάριο, τα υποδήματα ειδικότερα είναι μια κοινή κατηγορία για απατεώνες και αποτελούσαν το 14% όλων των κατασχέσεων το 2018, σύμφωνα με την έκθεση.

Το eBay πούλησε σχεδόν έξι εκατομμύρια αθλητικά παπούτσια στη Βόρεια Αμερική το 2019, ανέφερε η εταιρεία.

Τα αθλητικά παπούτσια δεν είναι το πρώτο προϊόν που πιστοποιεί το eBay. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία δήλωσε ότι θα επαληθεύσει τις πωλήσεις ρολογιών στις ΗΠΑ άνω των 2.000 $.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.