26 Απρ 2024
READING

Εσύ θα αγόραζες από το YouTube?

1 MIN READ

Εσύ θα αγόραζες από το YouTube?

Εσύ θα αγόραζες από το YouTube?

 Το YouTube θα μπορούσε σύντομα να μετατραπεί σε πλατφόρμα αγορών, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν αντικείμενα που εμφανίζονται σε βίντεο απευθείας από δημιουργούς και εμπόρους.

 Η Google άρχισε να δοκιμάζει τη νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να προσθέτουν ετικέτες σε αντικείμενα στα βίντεό τους και στη συνέχεια, να τα πωλούν απευθείας σε πελάτες μέσω ολοκληρωμένων εργαλείων από τις αγορές Google. 

Σύμφωνα με αναφορές το Google θα προσφέρει επίσης στους πωλητές τη γκάμα των εργαλείων ανάλυσης ενώ προσπαθεί να ενσωματώσει το Shopify στο YouTube.

Ενώ το Google επιβεβαίωσε στη δημοσίευση του ότι αυτή η ενέργεια ήταν μόνο μία δοκιμή , έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στον κόσμο σε μια τεράστια διαδραστική αγορά.

Αυτό θα επέτρεπε στο Google να αυξήσει πολύ τα διαφημιστικά του έσοδα και να αμφισβητήσει σοβαρά τους μεγάλους πωλητές λιανικής, όπως το Amazon και το Alibaba, τις οποίες έχει καταβάλει αγώνα να αντιμετωπίσει ως προς το ηλεκτρονικό εμπόριο μέχρι τώρα.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι θα παίρνει το Google από τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω του YouTube ή πώς θα διαρθρωθεί η πλατφόρμα πωλήσεων.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.