25 Απρ 2024
READING

TikTok η no1 εφαρμογή 

3 MIN READ

TikTok η no1 εφαρμογή 

TikTok η no1 εφαρμογή 

Σε μόλις δύο χρόνια, το TikTok μετατράπηκε από μία εφαρμογή όπου οι έφηβοι δημοσιεύουν βίντεο για τον εαυτό τους και συγχρόνως μπορούν και να χορεύουν σε μια από τις κυρίαρχες “πολιτιστικές” δυνάμεις.

Τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, η εφαρμογή για κινητά κατέβηκε από περισσότερους 64 εκατομμύρια χρήστες των ΗΠΑ για πρώτη φορά, σύμφωνα με το Sensor Tower, διπλασίασε τον αριθμό από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Δεν φτάνει κανείς σε αυτό το επίπεδο πλήρους ευημερίας χωρίς να παραβιάσει μερικούς κανόνες και το TikTok πέτυχε εν μέρει επειδή πήρε έναν υπάρχοντα χώρο – βίντεο για κινητά – και έφερε κάτι εντελώς νέο σε αυτό.

Tο TikTok μπόρεσε να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη που προσφέρεται από πλατφόρμες βίντεο μικρής μορφής,  – το Vine είναι η πιο προφανής σύγκριση – αλλά επίσης ένα μεγάλο στοιχείο της επιτυχίας του TikTok είναι πιθανώς απλά το good timing .

Κατά ειρωνικό τρόπο, η συζήτηση για την παραβίαση των κανόνων του TikTok έρχεται καθώς οι «κανόνες» απειλούν την ίδια την ύπαρξή του.

Η εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο, της οποίας η δημοτικότητα αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό στην πανδημία καθώς οι άνθρωποι κατά την διάρκεια του lockdown αναζήτησαν τρόπους να διασκεδάσουν, βρισκόταν σε αβεβαιότητα.

Αυτοί που υποστηρίζουν την ιδιωτικότητα  των προσωπικών δεδομένων  έχουν εκφράσει εδώ και καιρό ανησυχία για τα δεδομένα χρηστών του TikTok που πέφτουν στα χέρια του ιδιοκτήτη του με έδρα την Κίνα, ByteDance και νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση Trump απείλησε να απαγορεύσει την εφαρμογή της TikTok στις ΗΠΑ, εάν δεν πουλούσε τμήματα της επιχείρησής της σε μια αμερικανική εταιρεία.

Η Oracle και η Walmart συμφώνησαν να πάρουν μερίδιο, αλλά η συμφωνία έχει κολλήσει εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

Περιττό να πούμε ότι υπάρχει εξήγηση για το τον λόγο που συμβαίνει αυτή η αναστάτωση – όχι μόνο για χρήστες, αλλά και για εμπόρους και μάρκες, οι οποίοι είναι όλο και πιο πρόθυμοι να αγκαλιάσουν την αναδυόμενη πλατφόρμα βίντεο ως τρόπο σύνδεσης της με την γενιά Gen Z .

Το TikTok παρουσίασε την αμερικανική πλατφόρμα marketing, TikTok for Business, πριν από λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Τα brands έχουν μια ιδιαίτερη προσέγγιση, «Δεν κάνουν διαφημίσεις, κάνουν TikToks » και αυτό σημαίνει οτι οι μάρκες εμφανίζονται με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που εμφανίζεται η υπόλοιπη κοινότητα των χρηστών, προσπαθούν να είναι ο εαυτός τους, να παίρνουν μερικά ρίσκα και την ευθύνη των ενδεχόμενων κινδύνων που θα προκύψουν.

Φαινόμενο της εποχής με μεγάλη επιρροή στους εφήβους και μια πλατφόρμα που όλοι θέλουν να “αγκαλιάσουν”.Ο χρόνος θα δείξει εάν η πρώτη θέση θα έχει διάρκεια η το Youtube και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ξανά αυτό που έχασαν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.