23 Απρ 2024
READING

Οι second hand αγορές ρούχων κυριεύουν τον κόσμο της μόδας

3 MIN READ

Οι second hand αγορές ρούχων κυριεύουν τον κόσμο της μόδας

Οι second hand αγορές ρούχων κυριεύουν τον κόσμο της μόδας

Με περισσότερα από 14.000 καταστήματα που αναμένεται να κλείσουν φέτος, η πανδημία COVID-19 ήταν ιδιαίτερα σκληρή για τους λιανοπωλητές.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σημαίνει ότι οι καταναλωτές δεν θα σπεύσουν προς τα εμπορικά κέντρα ακόμα. Αγοράζουν περισσότερα στο διαδίκτυο και οι ιστότοποι μεταπώλησης γεμίζουν εν μέρει το κενό.

Ο πολυτελής ιστότοπος μεταπώλησης ρούχων The RealReal και η ThredUp, η οποία φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα μόδας στις ΗΠΑ, οι δύο τους ξεκίνησαν πρωτοβουλίες αυτή την εβδομάδα που δηλώνουν την ανθεκτικότητα του κλάδου.

Το RealReal συνεργάζεται με την Gucci για να δημιουργήσει ένα επιμελημένο κατάστημα για τη μάρκα, με 2.000 είδη .Εν τω μεταξύ, η ThredUp ξεκινά μια καμπάνια rebranding που αντικατοπτρίζει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή η λιτότητα. 

Η αντίληψη της λιτότητας έχει αλλάξει και οι καταναλωτές δεν είναι μόνο ανοιχτοί στα second hand ψώνια, αλλά φορούν τα ρούχα με περηφάνια. Η εξέλιξη της μάρκας ThredUp αναγνωρίζει αυτή τη μετάβαση. 

Η αγορά των secondhand ρούχων είχε εκτιμώμενες πωλήσεις 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι και αυξάνεται γρήγορα. Σύμφωνα με την Thredup, το 70% των καταναλωτών είναι ανοιχτό να αγοράζει μεταχειρισμένα ρούχα.

Περίπου δύο στους τρεις καταναλωτές δεν βλέπουν πρόβλημα στη χρήση μεταχειρισμένων ενδυμάτων και οι περισσότεροι είναι στην πραγματικότητα περήφανοι που το αγοράζουν.

Η Gen Z εμφανίζεται ακόμα περισσότερο θετική στο να κάνει αγορές μεταχειρισμένων ρούχων οι οποίες συμβάλουν στην μετάδοση βιώσιμων αξιών στον κόσμο.

Το RealReal, το οποίο εστιάζει στην πώληση πολυτελών ειδών ένδυσης, κοσμημάτων και αξεσουάρ, ανακοίνωσε μία από τις μεγαλύτερες συνεργασίες της με την Gucci που θα φέρει ένα αφιερωμένο στην μάρκα κατάστημα στον ιστότοπο του ηλεκτρονικού εμπορίου έως το τέλος του έτος.

Το Gucci x The RealReal Shop θα συνδυάσει κομμάτια απευθείας από την Gucci καθώς και τους αποστολείς RealReal, με νέα αντικείμενα που επιμελούνται καθημερινά σε κομμάτια της πρόσφατης και τρέχουσας σεζόν, κλασικά best seller και ειδικά vintage κομμάτια σε γυναικεία, ανδρικά, ωραία κοσμήματα και ρολόγια, είδη σπιτιού και παιδικά ρούχα.

Η Gucci είναι μία από τις μεγαλύτερες μάρκες πολυτελείας της RealReal κάθε χρόνο. Η μάρκα συνεχίζει να βλέπει ισχυρή αύξηση στη ζήτηση μεταπώλησης, η οποία αυξήθηκε κατά 19% φέτος.

Είναι η ανδρική μάρκα με τη μεγαλύτερη ζήτηση για τρίτη συνεχή χρονιά και έχει ισχυρή αξία μεταπώλησης για τους αποστολείς, 2,3 φορές ισχυρότερη από τον μέσο όρο σε σύγκριση με όλες τις μάρκες που πωλούνται στο The RealReal.

Ωστόσο, σε ό, τι αφορά τη συνολική ζήτηση, σύμφωνα με το The RealReal’s 2020 Market Market Report, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, η Gucci παραχώρησε τη νούμερο ένα θέση της στη Louis Vuitton για πρώτη φορά στην ιστορία της πλατφόρμας.

Η Louis Vuitton ανέβηκε πολύ πάνω από την  Gucci, καταγράφοντας το μεγαλύτερο μερίδιο της ζήτησης στις νεότερες γενιές, ενώ η υψηλή ζήτηση στον ανδρικό πληθυσμό βοήθησε να διατηρηθεί η Gucci μπροστά από την Chanel, η οποία έφθασε στην τρίτη θέση.

Ως πρόσθετο κίνητρο, για κάθε είδος Gucci που θα αγοράζεται οι Gucci και The RealReal θα φυτέψουν ένα δέντρο μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, One Tree Planted, για να βοηθήσουν τις παγκόσμιες προσπάθειες αναδάσωσης, οι οποίες περιλαμβάνουν τη φύτευση νέων δέντρων στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και την ανανέωση των δασών της Καλιφόρνια που έχουν υποστεί ζημιά κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν πυρκαγιών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.