19 Απρ 2024
READING

Η P&G καταπολεμά τον ρατσισμό σε όλο το φάσμα του

2 MIN READ

Η P&G καταπολεμά τον ρατσισμό σε όλο το φάσμα του

Η P&G καταπολεμά τον ρατσισμό σε όλο το φάσμα του

Η Procter & Gamble, έχει αναδείξει την παγκόσμια φήμη της σε αξιοσημείωτες καμπάνιες που εξετάζουν περίπλοκα κοινωνικά ζητήματα όπως ο ρατσισμός και η τοξική αρρενωπότητα.

Το “The Talk”, το “The Choice” και άλλες ενέργειες προσέλκυσαν επαίνους για την κοινωνική της ευθύνη και αποδεικνύουν μια εξέλιξη στο ρόλο του marketing για τη μάρκα.

Για την P&G, η δέσμευση στο να είναι μία δύναμη που συμβάλλει στην κοινωνική αλλαγή μεταφράζεται στο να προσεγγίζει τις καμπάνιες με διαφορετικό τρόπο, να εστιάζει στην πρόοδο έναντι της τελειότητας και να μην υποχωρεί ακόμη και εν μέσω αντιδράσεων.

Η απώλεια δυνητικών πελατών είναι μερικές φορές μέρος της δέσμευσης της σε αυτές τις σημαντικές ενέργειες.

Δεν θεωρεί ότι όλοι συμφωνούν μαζί της και αυτό που στοχεύει να κάνει είναι να συνδέει ουσιαστικά  τους καταναλωτές μας με την μάρκα , να αναγνωρίζει  τις καταστάσεις και να τους αντιπροσωπεύει θετικά με συνεχή τρόπο.

Μια μάρκα που εισάγει τις αξίες της στο marketing με την πάροδο των ετών – ειδικά σε δύσκολες περιόδους όπως η πανδημία coronavirus – μπορεί να μετατρέψει τους θαυμαστές σε πιστούς καταναλωτές , υπερβαίνοντας την πιθανή απώλεια “αποξενωμένων” πελατών.

Η P&G αξιοποιώντας τη φωνή της ως ένας από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους στον κόσμο που επηρεάζει την αλλαγή έχει προβεί σε αρκετές ενέργειες.

Από το 2006, λειτουργεί τη σελίδα “My Black is Beautiful” στο Facebook με βίντεο, άρθρα και άλλους πόρους για την υποστήριξη των μαύρων γυναικών και κοριτσιών.

Μετά τη διαφήμιση του 2017, “The Talk”,  η σελίδα στο Facebook ρίχνει φως στη σκληρή αλλά απαραίτητη συζήτηση σχετικά με τις φυλετικές προκαταλήψεις που έχουν πολλοί Μαύροι γονείς με τα παιδιά τους.

Σχεδόν 2,6 εκατομμύρια χρήστες ακολουθούν τη σελίδα, συνδέοντας την P&G με μια σημαντική ομάδα καταναλωτών.

Αλλά σε συνδυασμό με την πανδημία και την αναταραχή λόγω της φυλετικής αδικίας, το κλίμα του 2020 έθεσε την κατεύθυνση για το τι πρέπει να κάνουν οι μάρκες.

Το “The Choice” έκανε το ντεμπούτο του τον Ιούνιο για να βασιστεί στο βραβευμένο με Emmy “The Talk”, διαδίδοντας το κίνημα του Black Lives Matter.

“Τώρα είναι η ώρα να μην είσαι ρατσιστής “, λέει  η διαφήμιση. Η καμπάνια ήταν μέρος της πιο στοχευμένης προσπάθειας της P&G για την καταπολέμηση της προκατάληψης και δείχνει πώς οι μάρκες μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους από τα λόγια στη δράση.

https://www.youtube.com/watch?v=U7bnS8R994I

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.