Η H&M θα λανσάρει το σύστημα υψηλής τεχνολογίας «Looop» το οποίο θα καταστρέφει παλιά ρούχα και θα δημιουργήσει νέα σε πραγματικό χρόνο

Η H&M έχει προγραμματίσει να λανσάρει ένα πρωτοποριακό σύστημα ανακύκλωσης ενδυμάτων το οποίο θα επεξεργάζεται παλιά ρούχα και θα τα μετατρέπει σε ολοκαίνουργια μπροστά στους πελάτες.

Το νέο σύστημα «Looop» θα εγκατασταθεί σύντομα στο flagship κατάστημα στη Στοκχόλμη, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που το επαναστατικό σύστημα ανακύκλωσης ενδυμάτων θα αποκαλυφθεί στο κοινό.

Το Looop θα παίρνει απο τους πελάτες παλιά ρούχα, θα τα καθαρίζει, θα τα τεμαχίζει σε ίνες και, στη συνέχεια, θα τα περιστρέψει σε ένα νέο νήμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ολοκαίνουργια ρούχα.

Οι αγοραστές θα μπορούν να παρακολουθούν ολόκληρη τη διαδικασία, η οποία δεν χρησιμοποιεί νερό και καμία χημική ουσία, πραγματοποιείται μέσα στην εγκατάσταση γυαλιού σε πραγματικό χρόνο.

Η H&M παρακολουθεί συνεχώς τη νέα τεχνολογία και τις καινοτομίες για να αλλάξει τη βιομηχανία της μόδας και σχεδιάζει τη μείωση της εξάρτησης από τους παρθένους πόρους.

Τα μέλη του προγράμματος πιστότητας πελατών της H&M μπορούν να μεταμορφώσουν τα παλιά ρούχα τους για 100SEK δηλαδή περίπου 10 ευρώ και τα μη μέλη θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία και μπορούν να πληρώσουν 150SEK γύρω στα 15 ευρώ.

Όλα τα έσοδα θα προορίζονται για έργα που σχετίζονται με έρευνα σε υλικά, που αποτελούν μέρος του στόχου της H&M να χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλωμένα ή βιώσιμα υλικά έως το 2030.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here