20 Απρ 2024
READING

Το Amazon θα ξεκινήσει παραδόσεις με τα πρώτα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά φορτηγά

2 MIN READ

Το Amazon θα ξεκινήσει παραδόσεις με τα πρώτα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά φορτηγά

Το Amazon θα ξεκινήσει παραδόσεις με τα πρώτα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά φορτηγά

Το Amazon ξεκίνησε παραδόσεις με τα πρώτα «υπερσύγχρονα» ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τη Rivian με «κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας, πλοήγησης και σχεδίασης».

Το Amazon παρουσίασε για πρώτη φορά το πρωτότυπο μοντέλο των νέων φορτηγών παράδοσης EV τον Φεβρουάριο, αλλά τώρα έχει λάβει το πρώτο ολοκληρωμένο μοντέλο, το οποίο θεωρείται ότι είναι ένα από τα τρία σε εξέλιξη με τη Rivian.

Το φορτηγό, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει να παραδίδει το επόμενο έτος, έρχεται με τεχνολογία ανίχνευσης αισθητήρων αιχμής και μια σειρά από ψηφιακά χαρακτηριστικά και υποβοήθησης κυκλοφορίας.

Κάθε ένα θα είναι επίσης εξοπλισμένη με πολλές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές για να παρέχει στους οδηγούς θέα 360 μοιρών του εξωτερικού του οχήματος σε ψηφιακή οθόνη.

Φυσικά, ως επώνυμο όχημα του Amazon, το καθένα διαθέτει ενσωματωμένη Alexa που επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες διαδρομής και καιρού χωρίς χέρια.

Το όχημα που έχει αναπτύξει το Amazon δεν είναι μόνο ηλεκτρικό αλλά έχει δοθεί  προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη λειτουργικότητα για να δημιουργηθεί ένα όχημα που θα βελτιστοποιηθεί στην παράδοση πακέτων.

Τελικά το Amazon θα αναπτύξει 100.000 οχήματα παράδοσης EV της Rivian στο παγκόσμιο δίκτυο εφοδιαστικής της, με στόχο τη δημιουργία του «πιο βιώσιμου στόλου μεταφορών στον κόσμο» έως το 2030.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσθέτει 1800 ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης στο στόλο της φέτος στην Ευρώπη, μαζί με 10.000 στην Ινδία, αν και δεν αναμένεται να είναι φορτηγά της Rivian ακόμα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.