25 Απρ 2024
READING

Η πανδημία ευκαιρία για μια νέα αρχή 

3 MIN READ

Η πανδημία ευκαιρία για μια νέα αρχή 

Η πανδημία ευκαιρία για μια νέα αρχή 

Οι τελευταίοι μήνες έχουν αλλάξει φαινομενικά τα πάντα σχετικά με τα καταστήματα. H κοινωνική αποστασιοποίηση , οι υπάλληλοι και οι πελάτες που αναγκάζονται να φορούν μάσκα δείχνουν πόσο γρήγορα άλλαξαν τα πράγματα.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο της Walmart βλέπει νούμερα ρεκόρ και το  Amazon σταματά να δέχεται νέους διαδικτυακούς πελάτες εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης.

Οι εβδομαδιαίες διαδικτυακές πωλήσεις τροφίμων αυξάνονται για τις τελευταίες 8 εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του 80% που υπήρξε για δύο εβδομάδες στα μέσα Μαρτίου.

Η αλήθεια είναι ότι οι μάρκες που έχουν επενδύσει στην κλιμάκωση αυτή όπως με το Buy Online Pickup In Store(BOPIS), που χρησιμοποιούν λειτουργίες και στρατηγική για την υποστήριξη του BOPIS και αναπτύσσουν ψηφιακά εργαλεία για να διασφαλίσουν την επιτυχία, είναι αυτές που πολύ πιθανό να επιβιώσουν μετά την πανδημία.

Οι μάρκες που δεν έχουν επενδύσει σε αυτά έχουν ήδη αρχίσει ήδη να βλέπουν μειώση πωλήσεων και η πανδημία έχει επιταχύνει αυτή τη μείωση.

Κάτω από την επιφάνεια, αυτή η αλλαγή συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Τώρα, είναι μια γρήγορη περιστροφή αντί για μια αλλαγή. Το θέμα της αλλαγής;

Το κατάστημα του μέλλοντος δεν είναι το κατάστημα!

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι ο ορισμός του καταστήματος θα διευρυνθεί πάρα πολύ.

Το κατάστημα του μέλλοντος θα περιλαμβάνει και το dark store.

Καθώς οι καταναλωτές στρέφονται προς την παραλαβή και την παράδοση, τα dark stores που βρίσκονται σε στρατηγική θέση σε όλο το portofolio μιας μάρκας μπορούν να βοηθήσουν τους υπαλλήλους να ικανοποιήσουν τις παραγγελίες γρηγορότερα και να βελτιώσουν την εμπειρία για τους πελάτες. 

Τα brands που θέλουν να ανταγωνιστούν τους ηγέτες της βιομηχανίας όπως είναι το Amazon και η Walmart θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αφιερώσουν ένα μέρος των καταστημάτων τους για την εκπλήρωση των παραγγελιών.

Το BOPIS, η αποστολή από το κατάστημα, η παράδοση και το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορούν να διαχειρίζονται μέσω ενός αποκλειστικού, εξορθολογισμένου κέντρου εκπλήρωσης της παράδοσης.

Οι προσδοκίες των πελατών έχουν αλλάξει. Η διήμερη αποστολή έγινε την επόμενη μέρα, η οποία συντομεύτηκε σε παράδοση την ίδια ημέρα.

Ο κόσμος αλλάζει, το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα “εκθεσιακών” χώρων. Στο εγγύς μέλλον, οι περισσότεροι πελάτες πιθανότατα θα είναι επιφυλακτικοί στο πόσα άτομα έχουν αγγίξει ή δοκιμάσει τα προϊόντα πριν κάνουν μια αγορά.

Με τις σωστές δικλείδες ασφαλείας ένα κατάστημα έκθεσης προϊόντων μπορεί να είναι μια ισχυρή λύση για αυτό το πρόβλημα. Οι πελάτες θα μπορούν να ελέγξουν πολλά προϊόντα πριν κάνουν μια επιλογή και στη συνέχεια, ένα ανέγγιχτο προϊόν μπορεί να αποσταλεί στο σπίτι του ατόμου.

Τα δοκιμασμένα προϊόντα μπορούν στη συνέχεια να αποστειρώνονται πριν δοκιμαστούν από τον επόμενο πελάτη.

Όταν αρθούν οι περιορισμοί, οι καταναλωτές θα έχουν πολλή ενέργεια για να βγουν και να βιώσουν τον κόσμο ξανά. Τα καταστήματα περιλαμβάνονται εδώ. Οι καταναλωτές θα θέλουν να βιώσουν τις αγαπημένες τους μάρκες με τρόπους που δεν μπόρεσαν να κάνουν μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αυτό μπορεί να έχει διάφορες επιλογές αλλά η διασκέδαση-ψυχαγωγία μπορεί ασφαλώς να είναι μέρος του μελλοντικού μείγματος καταστημάτων.

Βεβαίως, το κατάστημα του μέλλοντος μπορεί να μην είναι όλα αυτά ταυτόχρονα, αλλά οι έξυπνες μάρκες θα έχουν σίγουρα ιδέες και επιλογές στην ατζέντα τους.

Για να κατανοηθεί περαιτέρω πώς αισθάνονται οι καταναλωτές στην παραδοχή ότι το κατάστημα του μέλλοντος δεν είναι κατάστημα, γίνονται έρευνες στους αγοραστές σχετικά με τον μεταβαλλόμενο κόσμο των αγορών.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτές τις συζητήσεις αλλά και οι απαντήσεις των καταναλωτών θα αποτελέσουν τροφή για σκέψη για τα καταστήματα του μέλλοντος .  

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για μάρκες που χρησιμοποιούν αυτό το χρονικό διάστημα για να επενδύσουν στο μέλλον των καταστημάτων και των αγορών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.