25 Απρ 2024
READING

Μια μικρή εταιρεία , μία τεράστια καινοτομία 

3 MIN READ

Μια μικρή εταιρεία , μία τεράστια καινοτομία 

Μια μικρή εταιρεία , μία τεράστια καινοτομία 

Μια ελάχιστα γνωστή εταιρεία με την επωνυμία Envisics παίρνει την πρωτιά από σημαντικούς παίκτες της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς προσπαθεί να φέρει ολογραφικές οθόνες στα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία συγκεντρώνει 50 εκατομμύρια δολάρια από τις εταιρείες Hyundai Mobis, General Motors Ventures, SAIC Motor και Van Tuyl.

Η GM αναφέρει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία σε μελλοντικά ηλεκτρονικά οχήματα όπως το Cadillac Lyriq, ενώ η Hyundai Mobis, ένας μεγάλος προμηθευτής ανταλλακτικών αυτοκινήτων, λέει ότι θα συνεργαστεί με την Envisics για τη μαζική παραγωγή οθονών επαυξημένης πραγματικότητας έως το 2025.

Με την ολογραφία, η Envisics λέει ότι μπορεί να αποδώσει εικόνες που εμφανίζονται ολογράφως μπροστά από το αυτοκίνητο.

Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επισήμανση των πεζών, των ακινητοποιημένων οχημάτων ή των αναλυτικών οδηγιών ως 3D.

Θα μπορούσε επίσης να προσφέρει υποστήριξη σε αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, επισημαίνοντας συγκεκριμένους κινδύνους που πραγματοποιούνται από τους άλλους οδηγούς. 

Το σύστημα της Envisics είναι εξολοκλήρου διαφορετικό. Αντί να εμφανίζει απλώς επίπεδες δισδιάστατες εικόνες, χρησιμοποιεί μια συσκευή που ονομάζεται ολογραφικός διαμορφωτής, η οποία καθυστερεί αποτελεσματικά τις ακτίνες φωτός, σε συνδυασμό με αλγόριθμους.

Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να προσομοιώσει τον τρόπο με τον οποίο το φως κινείται στο διάστημα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τρισδιάστατο μοτίβο που αναπηδά από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και φαίνεται σαν να προέρχεται από το γυαλί καθώς αντανακλάται πίσω στον οδηγό. Τα Χριστούγεννα λένε ότι η Envisics θα μπορεί να προσομοιώσει εικόνες ως και 20 μέτρα μπροστά από το όχημα.

Η τεχνολογία της Envisics είναι ήδη εγκατεστημένη σε περίπου 200.000 αυτοκίνητα Jaguar Land Rover, αλλά χρησιμοποιούν μια πολύ πιο light έκδοση του προϊόντος που μπορεί να εμφανίζει μόνο πληροφορίες οχήματος, όπως την ταχύτητα μπροστά από τον οδηγό.

Το αποτέλεσμα για το προϊόν δεύτερης γενιάς της Envisics, το οποίο αναπτύσσεται τώρα, θα είναι πολύ ανώτερο.

Η Envisics ξεκίνησε την επίδειξη της τεχνολογίας της δεύτερης γενιάς στην εμπορική έκθεση CES στις αρχές του 2019 και η απάντηση ήταν αρκετά θετική που τα Χριστούγεννα ωθήθηκε σε έναν άλλο γύρο επενδύσεων, φέρνοντας αυτή τη φορά την αυτοκινητοβιομηχανία ένα βήμα μπροστά.

Με τα αποτελέσματα αυτά, οι εταιρείες μπορούν να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη του προϊόντος και τη λειτουργία του με τα μελλοντικά τους αυτοκίνητα.

Η τεχνολογία της Envisics δεν θα είναι αποκλειστική για τους επενδυτές της. Τα Χριστούγεννα αναφέρεται ότι η εταιρεία θα βρίσκεται σε «διαφορετικά επίπεδα συνομιλίας» με 11 υποψήφιους συνεργάτες και θα αρχίσει να εμφανίζεται σε premium SUV και άλλα μεγάλα οχήματα μέσα σε λίγα χρόνια.

Η Envisics αναπτύσσει επίσης ένα ολογραφικό σύστημα τρίτης γενιάς που θα ταιριάζει σε μικρότερα οχήματα, το οποίο ελπίζει ότι θα είναι έτοιμο γύρω στο 2025.

Η Envisics δημιουργεί μόνο την υποκείμενη τεχνολογία οθόνης, όχι κάμερες, αισθητήρες ραντάρ ή αισθητήρες lidar που συλλέγουν πληροφορίες από το εξωτερικό του αυτοκινήτου, ούτε από τον κεντρικό επεξεργαστή που θα επιτρέψει σε ένα όχημα να καταλάβει τι βλέπει.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να φτιάξουν τα ίδια τα συστήματα, μαζί με πραγματικές περιπτώσεις χρήσης που κάνουν την ολογραφική τεχνολογία της Envisics ελκυστική.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.