26 Απρ 2024
READING

Η νέα εποχή έφθασε για την Levis 

2 MIN READ

Η νέα εποχή έφθασε για την Levis 

Η νέα εποχή έφθασε για την Levis 

Το νέο experiential κατάστημα της Levis έφθασε.Το νέο κατάστημα που “χτίζει” απευθείας σχέση με τον καταναλωτή  επιτρέπει να εμβαθύνει η εταιρεία την άμεση σχέση που έχει μαζί του και  δίνει την ευκαιρία να του δείξει όλα τα premium προϊόντα που προσφέρει η μάρκα.

Άνοιξε  αυτήν την εβδομάδα στο Palo Alto της Καλιφόρνια και το κατάστημα έχει έκταση 2.650 τετραγωνικών μέτρων. Οι αναβαθμίσεις καταστημάτων αποτελούν μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της εταιρείας για την ανάπτυξη της άμεσης λιανικής της πώλησης, καθώς το χονδρικό εμπόριο γίνεται όλο και λιγότερο αξιόπιστο κανάλι με βάση τις εκπτώσεις.

Με πάνω από 3.000 καταστήματα  συμπεριλαμβανομένου η Levi’s χτυπήθηκε σκληρά από το lockdown του Covid-19, αναφέροντας απώλεια 364 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Σήμερα, το 48% των πωλήσεων είναι απευθείας, έναντι 16% πριν από 10 χρόνια και το ηλεκτρονικό εμπόριο αντιστοιχεί στο 8,5% των εσόδων.

Στο μέλλον Θα δούμε περισσότερα από αυτά τα “βιωματικά” καταστήματα καθώς περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να κατευθύνονται εκεί. Θα είναι μια μεγάλη τάση τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

Οι μάρκες πρέπει να έχουν ένα πολύ πιο ισχυρό ψηφιακό κανάλι και μια άμεση σχέση με τους καταναλωτές, επειδή έτσι μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τους πελάτες. Η κερδοφορία είναι επίσης μεγαλύτερη και χρειάζεται προκειμένου να δημιουργηθούν εξαιρετικά νέα προϊόντα.

Αλλαγές στην εμπειρία του καταστήματος – συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων χώρων τοποθέτησης του αποθέματος που έχει επιλεγεί ειδικά για τους πελάτες σε αυτήν τη συγκεκριμένη γειτονιά, προεπιλεγμένα προϊόντα από δεδομένα AI και πελατών αλλά και την ενσωμάτωση της εφαρμογής για κινητά της Levi – αντικατοπτρίζουν αυτό που η Levis θεωρεί ως τον νέο ρόλο του καταστήματος .

Πρόκειται για εμπειρία και έμπνευση, αλλά επίσης βοηθάει τον καταναλωτή να βρει τη σωστή επιλογή και του προσφέρει εξαιρετικά βολικές υπηρεσίες που τον φέρνουν πιο κοντά στην εταιρεία με αποτελεσματικό τρόπο.

Η Levis σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο κατάστημα NextGen στο Ώστιν του Τέξας, και περίπου 100 καταστήματα στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια, εκτός από τα υπάρχοντα 30 κύρια καταστήματα και 170 υποκαταστήματα.

Η στρατηγική τηςμοιάζει με αυτή της Nike η οποία έχει επενδύσει σε απευθείας λιανικές πωλήσεις προς τους καταναλωτές με εταιρικά καταστήματα και σε πλήρεις τιμές μέσω των καταστημάτων λιανικής House of Innovation.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.