24 Απρ 2024
READING

Ζωή προ ή μετά πανδημίας ;

2 MIN READ

Ζωή προ ή μετά πανδημίας ;

Ζωή προ ή μετά πανδημίας ;

Έρευνα σε περισσότερους από 21.000 ενήλικες από 27 χώρες διαπιστώνει ότι το 72% θα προτιμούσε να αλλάξει ριζικά την ζωή του παρά να επιστρέψει στο πώς ήταν πριν από την έναρξη της κρίσης του COVID-19.

Επιπλέον, το 86% θα προτιμούσε να δει τον κόσμο να αλλάζει σημαντικά – και να γίνεται πιο δίκαιος – αντί να επιστρέψει στο status quo πριν την πανδημία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 86% όλων των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα συμφωνούν στο ότι «Θέλουν ο κόσμος να αλλάξει σημαντικά και να γίνει δίκαιος παρά να επιστρέψουν στον τρόπο που ήταν πριν από το COVID-19».

Πιο συγκεκριμένα, το 46% συμφωνεί έντονα και το 41% ​​συμφωνεί κάπως με αυτήν την πρόταση, ενώ το 14% διαφωνεί.

Η Ρωσία και η Κολομβία βρίσκονται στην πρώτη θέση των χωρών όπου η επιθυμία για αλλαγή είναι πιο διαδεδομένη, με 94% η καθεμία.

Ακολουθούν το Περού (93%) Μεξικό (93%) Χιλή (93%) Μαλαισία (92%), Νότια Αφρική (91%) Αργεντινή (90%) και Σαουδική Αραβία (89%).

Οι χώρες που η προτίμηση τους είναι ισχυρότερη στο να επιστρέψουν τα πράγματα στον τρόπο που ήταν πριν από την πανδημία είναι : Νότια Κορέα 27% , Γερμανία (22%), Κάτω Χώρες (21 %), Ηνωμένες Πολιτείες (21%) και Ιαπωνία (18%).

Και στις 28 χώρες, το 72% θέλει η ζωή του να αλλάξει σημαντικά αντί να επιστρέψει στην κατάσταση πριν από την κρίση COVID-19 ενώ το 29% διαφωνεί.

Περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε ενήλικες σε όλη τη Λατινική Αμερική και στη Νότια Αφρική, τη Σαουδική Αραβία, τη Μαλαισία, τη Ρωσία και την Ινδία εκφράζουν την επιθυμία τους για σημαντική αλλαγή στην προσωπική τους ζωή μετά την πανδημία.

Αντίθετα, τουλάχιστον δύο στους πέντε ενήλικες στις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά επιθυμούν για τη ζωή τους να επιστρέψει στην κατάσταση πριν από την πανδημία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.