25 Απρ 2024
READING

Ο CEO της Ikea δήλωσε “μας έσωσε το διαδίκτυο” κατά τη διάρκεια του lockdown

2 MIN READ

Ο CEO της Ikea δήλωσε “μας έσωσε το διαδίκτυο” κατά τη διάρκεια του lockdown

Ο CEO της Ikea δήλωσε “μας έσωσε το διαδίκτυο” κατά τη διάρκεια του lockdown

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ikea είπε ότι «online μας έσωσε» φέτος κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού, καθώς τα τρία τέταρτα των καταστημάτων έκλεισαν για πάνω από έξι μήνες.

Ο Jesper Brodin, επικεφαλής του Ingka Group, μητρικής εταιρείας της ΙΚΕΑ δήλωσε ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου προστάτευσαν την εταιρεία να έχει ρεκόρ ζημιών φέτος.

Κατά τους 12 μήνες έως τις 30 Αυγούστου, ο σουηδικός γίγαντας επίπλων φέρεται να σημείωσε αύξηση των πωλήσεων στο διαδίκτυο κατά 45%, αντιπροσωπεύοντας το 18% των συνολικών πωλήσεων για πρώτη φορά.

Ο Brodin δήλωσε ότι αυτή ήταν μια σημαντική αύξηση από μόλις 11% ένα χρόνο νωρίτερα.Εξήγησε ότι ενώ η Ikea προχώρησε με σημαντικά σχέδια επέκτασης καταστημάτων, έχει επιβεβαιώσει τα σχέδια για «μετασχηματισμό της λιανικής» που περιλαμβάνουν σημαντικές ψηφιακές επενδύσεις και την ανάπτυξη μικρότερων αστικών καταστημάτων.

Πρόσθεσε ότι τα μεγάλα καταστήματα βοήθησαν γρήγορα να στραφεί προς ένα πιο διαδικτυακό μοντέλο, που λειτουργεί ως μέρη «που εξυπηρετούν την παράδοση στο σπίτι».

Σε συνέντευξη ο Broding δήλωσε: «Όλες οι επενδύσεις που κάναμε τα τελευταία χρόνια απέδωσαν εξαιρετικά. Μπορέσαμε σε μερικά μέρη μέσα σε λίγες μέρες να μεταβούμε σε πωλήσεις στο διαδίκτυο. ”

Εν τω μεταξύ είπε ότι ο στόχος της Ikea να προχωρήσει είναι να «γίνουν πιο προσιτοί για τους ανθρώπους όπου είναι και όποτε θέλουν», προσθέτοντας ότι ο coronavirus έχει «τονίσει και επιταχύνει αυτή τη μετατόπιση για εμάς».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.