28 Απρ 2024
READING

Οι αλλαγές στις προτιμήσεις των εφήβων | Το TikTok και το Netflix

3 MIN READ

Οι αλλαγές στις προτιμήσεις των εφήβων | Το TikTok και το Netflix

Οι αλλαγές στις προτιμήσεις των εφήβων | Το TikTok και το Netflix

Οι προτιμήσεις σε μάρκες από τους έφηβους έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες, με το TikTok να είναι η δεύτερη αγαπημένη πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης στέλνοντας το Instagram στην τρίτη θέση, σύμφωνα με την τελευταία εξαμηνιαία έκθεση του “Ping Stock of Teens”.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 19 Αυγούστου και 22 Σεπτεμβρίου δείχνει επίσης ότι το Snapchat διατηρεί τη θέση του ως η πιο αγαπημένη πλατφόρμα, ενώ το Instagram εξακολουθεί να είναι η πιο χρησιμοποιημένη πλατφόρμα.

Οι έφηβοι συνεχίζουν να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο σε σύγκριση με άλλα κανάλια.

Το Amazon είναι ο προτιμώμενος ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου για περισσότερους από τους μισούς εφήβους. Η Shein έφτασε στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά και μπροστά από τη Nike στην τρίτη θέση, αν και η μάρκα διατηρεί τη θέση της ως η πιο προτιμώμενη μάρκα ενδυμάτων. Η Shein ήταν επίσης στην κορυφή της λίστας των εμπορικών σημάτων που οι έφηβοι λένε ότι «αρχίζουν να φοριούνται».

Η έκθεση είναι ένα βαρόμετρο παρακολούθησης της συμπεριφοράς των εφήβων, με την τελευταία έκδοση να υπογραμμίζει μερικούς τρόπους με τους οποίους ένα ταραχώδες 2020 έχει επηρεάσει τις αγοραστικές συνήθειες και τις προτιμήσεις στις μάρκες.

Καθώς η πανδημία άλλαξε τις ευκαιρίες των εφήβων για ομαδική κοινωνικοποίηση, το φαγητό ,ιδιαίτερα τα εστιατόρια και οι συναυλίες / εκδηλώσεις έχασαν μερίδιο από το πορτοφόλι των εφήβων.

Εν τω μεταξύ, τα βιντεοπαιχνίδια και τα αξεσουάρ σπιτιού / δωματίου αυξήθηκαν, αντανακλώντας τις πανδημικές συμπεριφορές που κρατούν πολλούς εφήβους σε εσωτερικούς χώρους.

Ενώ οι έφηβοι συνέχισαν να μειώνουν τις δαπάνες το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, η έρευνα δείχνει επίσης ότι εμφανίζονται κάποια νέα αγαπημένα εμπορικά σήματα, όπως το TikTok, το οποίο συνεχίζει να παίζει μεγάλο ρόλο στη νεανική κουλτούρα με διασκεδαστικά μουσικά βίντεο, και η Shein, ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου μόδας για γυναίκες.

Υπάρχουν άλλα σημάδια ότι οι έφηβοι είναι πιο προσεκτικοί με τις δαπάνες τους, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαφέροντός τους για μεταχειρισμένα, το οποίο εισήχθη ως νέο κανάλι στην έρευνα του φθινοπώρου και κατέλαβε το 8% των προτιμήσεων των καναλιών των εφήβων.

Και οι δαπάνες για προϊόντα όπως καλλυντικά και ενδύματα μειώθηκαν 20% και 11%, αντίστοιχα, από το περασμένο φθινόπωρο.

Μεταξύ των εμπορικών σημάτων ένδυσης, οι αθλητικές μάρκες συνέχισαν να κυριαρχούν στις προτιμήσεις. Εκτός από τη Nike που βασιλεύει υπέρτατη για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, το Lululemon μετακόμισε στη θέση Νο. 6, από θέση 7 πέρυσι το φθινόπωρο.Η Adidas παρέμεινε Νο. 3 πίσω από τον American Eagle.

Ενώ οι έφηβοι περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, η ροή ψυχαγωγίας παραμένει δημοφιλής.

Το Netflix αντιπροσωπεύει το 34% της ημερήσιας κατανάλωσης βίντεο και το YouTube αντιπροσωπεύει το 32% από 31% την άνοιξη. Η παραδοσιακή καλωδιακή τηλεόραση παρέμεινε η νούμερο 3 επιλογή, αλλά η κατανομή του χρόνου μειώθηκε στο 9% από 11% την άνοιξη.

Παρά τη μείωση των δαπανών των εφήβων και τις κακές οικονομικές προοπτικές, τα βιντεοπαιχνίδια παραμένουν με υψηλές πωλήσεις. Τα βιντεοπαιχνίδια αντιπροσώπευαν το 10% του ποσοστού των πορτοφολιών των εφήβων, αρκετά υψηλά στην έρευνα.

Επιπλέον, το 57% των εφήβων δήλωσε ότι ξόδευαν περισσότερο χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια το 2020 σε σύγκριση με το 2019 και ο αριθμός των ατόμων που δήλωσαν ότι παίζουν καθημερινά αυξήθηκε 5% από την άνοιξη.

Εκτός από το να παίζει περισσότερο και να ξοδεύει περισσότερα αυτό το φθινόπωρο, το 63% των εφήβων δηλώνουν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν μία από τις κονσόλες επόμενης γενιάς αυτό το φθινόπωρο.

Η Apple παραμένει κορυφαία μάρκα τεχνολογίας για εφήβους. Το 86% των εφήβων διαθέτουν iPhone και το 89% δηλώνουν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν ένα iPhone ως την επόμενη συσκευή τους. Το ένα τέταρτο των εφήβων διαθέτει Apple Watch.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.