27 Απρ 2024
READING

Plus it or not ?

4 MIN READ

Plus it or not ?

Plus it or not ?

Φανταστείτε αυτό: Είστε μεγάλος διευθυντής πολυμέσων. Σήμερα, η δουλειά σας είναι να ανακαλύψετε τη νέα υπηρεσία ροής της εταιρείας σας. Παίρνετε το περιεχόμενο από όλα τα κανάλια της ιδιοκτησίας σας  και το συνδυάζετε με πολλά πράγματα για τα οποία έχετε τις άδειες.

Θα φιλοξενήσετε επίσης πολλά νέα, πρωτότυπα προγράμματα. Συγκεντρώνετε την ομάδα σας στην αίθουσα συνεδριάσεων ή / σε κλήση Zoom.

“Εντάξει, πώς το λέμε αυτό;” “Είναι βασικά ένα κανάλι, έτσι;” Λοιπόν, έχουμε ήδη ένα κανάλι. Τι άλλο?” «Είναι οι ταινίες μας, η τηλεόρασή μας και τα ψηφιακά μας μέσα ;. . . για, περίμενε λίγο! ”

Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τώρα περίπου 437 υπηρεσίες ροής με τη λέξη “Plus” στο όνομα. Disney Plus. Apple TV Plus, ESPN Plus, Hulu Plus. Samsung TV Plus. BET Plus. Και μόλις την περασμένη εβδομάδα, η ViacomCBS ανακοίνωσε ότι μετονομάζει την υπηρεσία ροής της CBS All Access σε Paramount Plus.

Ο Bob Bakish, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ViacomCBS, είπε το σκεπτικό πίσω από την αλλαγή ονόματος. «Το Paramount είναι μια εμβληματική και πολύτιμη μάρκα που αγαπάνε οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο και είναι συνώνυμη με την ποιότητα, την ακεραιότητα και την αφήγηση ιστορίας παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο Bakish.

«Με το Paramount Plus, είμαστε ενθουσιασμένοι που δημιουργούμε μια παγκόσμια μάρκα ροής που θα βασιστεί στο τεράστιο εύρος και το βάθος του χαρτοφυλακίου ViacomCBS για να προσφέρει μια εξαιρετική συλλογή περιεχομένου για να το απολαύσουν όλοι».

“Είναι ένα τόσο περίπλοκο τοπίο εκεί έξω για τους καταναλωτές”, λέει ο Ned McNeilage, δημιουργικός διευθυντής στο διαφημιστικό γραφείο BBH Λος Άντζελες. «Υπάρχει τόσο μεγάλο περιεχόμενο, τόσες πολλές επιλογές, τόσα διαφορετικά επίπεδα. Νομίζω ότι οι μάρκες έχουν ενωθεί με αυτούς τους σηματοδότες για να διευκολύνουν τους ανθρώπους να συνδέσουν το είδος του προϊόντος”.

Με αυτό το πνεύμα, το Plus εστιάζει σε μια αναδυόμενη τάση στον κόσμο του branding. «Έχουμε εισέλθει στην εποχή της απλούστευσης της μάρκας», λέει ο Richard Black, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας μάρκετινγκ Superfly με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η ιδέα είναι ότι, όταν μία ή δύο εταιρείες καθιστούν το Plus ως το σήμα για ροή, παίρνει το βάρος της εξήγησης από οποιονδήποτε άλλο που έρχεται μετά. Αυτή η λέξη και το σύμβολο γίνεται μια μεγάλη συνιστώσα για ροή υπηρεσιών στο μυαλό του καταναλωτή. Ξέρω ακριβώς τι είναι χωρίς καν να ρωτήσω.

Όλα αυτά οδηγούν στο Peacock

Το όνομα της NBCUniversal για την υπηρεσία ροής, Peacock, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2020, είναι τόσο αξέχαστο όσο και έξυπνο ενώ εξακολουθεί να συνδέεται με την κληρονομιά του NBC.

‘Νομίζω ότι είναι δημιουργικά το καλύτερο μέρος», λέει ο Chris Baker, συνεργάτης του διευθυντή της Forsman & Bodenfors, «αλλά πρέπει να κάνεις ένα επιπλέον βήμα για να εξηγήσεις τι είναι. Αν και μόλις είπα NBC Plus, θα ξέρατε ακριβώς για τι μιλούσα.’

Το μέγεθος των ομίλων πολυμέσων δεν πρέπει να υποτιμάται. «Όσο μεγαλύτερες εταιρείες έχουν, τόσο περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να πουν όχι, και όταν συμβεί αυτό, αρχίζουν να στρέφονται προς ένα πιο γενικό όνομα», λέει ο Baker. 

Οι μάρκες έχουν από καιρό κολλήσει σε μια συγκεκριμένη λέξη για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Θυμηθείτε πώς στην αυγή της ψηφιακής εποχής, όλα ήταν σχετικά με  το brand name Dotcom ή υπήρχε ένα «e-» ή «i»  στο μπροστινό μέρος του. Αυτό ήταν το διαδίκτυο.

Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω, το 1973, η Miller Lite έγινε η πρώτη μεγάλη μπύρα χαμηλών θερμίδων στην αγορά και έθεσε αμέσως το πρότυπο, Spawn Bud Light, Coors Light, Natural Light, Corona Light, Amstel Light , Heineken Light, συνεχώς μέχρι το τέλος του χρόνου.

Έτσι την επόμενη φορά που ένα νέο Plus θα χτυπήσει την αγορά, η έλλειψη πρωτοτυπίας και δημιουργικότητας μπορεί να επιδεινώσει τον πυρήνα της μάρκας σας. Απλώς θυμηθείτε ένα πράγμα: There’s no Peacock of light beer.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.