Καλό το περιεχόμενο , η συσκευασία όμως ;

Μία νέα start up εταιρεία με την ονομασία Dispatch Goods δοκιμάζει μια νέα προσέγγιση – επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία μεταφοράς που μπορούν να δοθούν στους πελάτες, να επιστραφούν για καθαρισμό και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν ξανά από το εστιατόριο εκατοντάδες φορές.

Η start up ξεκίνησε να συνεργάζεται με κάποιες εταιρείες στο Σαν Φρανσίσκο στα τέλη του 2019, συνεργάστηκε με εστιατόρια κοντά σε κτίρια γραφείων, ώστε οι παραγγελίες των εργαζομένων να γίνονται σε επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία.

Οι υπάλληλοι έριχναν τα δοχεία σε συγκεκριμένο κάδο σε κάθε όροφο και οι αρμόδιοι του Dispatch Goods τα συνέλεγαν , τα καθάριζαν και τα αναδιένεμαν στα εστιατόρια .

Το σύστημα λειτούργησε, αλλά στη συνέχεια η πανδημία χτύπησε και δυσκόλεψε την διαδικασία διανομής των πακέτων. 

Τώρα η εταιρεία αρχίζει να συνεργάζεται με εταιρείες delivery . Τα delivery app έχουν αλλάξει δραστικά την βιομηχανία- τόσο στο μέγεθος της δημιουργίας αποβλήτων, αλλά και στο επιχειρηματικό μοντέλο και για να αλλαξει χρειαζόταν πραγματικά να ενσωματωθεί στις εφαρμογές παράδοσης.

Το DoorDash μαζί με ένα εστιατόριο με πίτσα στο Σαν Φρανσίσκο που ονομάζεται Square Pie Guys, παρέχουν επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία πίτσας. Οι πελάτες επιλέγουν την επαναχρησιμοποιημένη συσκευασία κατά την ολοκλήρωση της αγοράς, πληρώνοντας μια μικρή χρέωση και στη συνέχεια, αφήνουν την συσκευασία έξω σε μια επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα.

Στον πιλότο με το DoorDash, το ποσοστό χρήσης υπερβαίνει τους στόχους, καθώς οι πελάτες που παραγγέλνουν σε επίπεδα ρεκόρ delivery  αναζητούν τρόπους για την αποφυγή επιπλέον απορριμμάτων.

Οι πελάτες προτιμούν τα μεταλλικά δοχεία και φαίνεται ότι οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να τρώνε από άθλιες συσκευασίες που ξεχνάνε πώς είναι να τρώνε από ωραία δοχεία.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Dispatch Goods θέλει να συνεργαστεί με σεφ. Οι σεφ δημιουργούν όμορφα πιάτα και αναγκάζονατι να τα βάλουν σε συσκευασίες που χρησιμοποιούνται κατά μέσο όρο 12 λεπτά και στη συνέχεια καταλήγουν στα σκουπίδια – και αυτό δεν αντιπροσωπεύει σωστά το φαγητό τους.

Φαίνεται ότι είναι εφικτό να αντικατασταθούν πλήρως οι συσκευασίες μιας χρήσης από τα επαναχρησιμοποιημένα δοχεία αν συνειδητοποιήσουν όλοι τα οφέλη που θα υπάρξουν τόσο στις οικονομικές απολαβές όσο και στο περιβάλλον.