26 Απρ 2024
READING

Ήρθε η ώρα να λάμψει το Tinder

3 MIN READ

Ήρθε η ώρα να λάμψει το Tinder

Ήρθε η ώρα να λάμψει το Tinder

Τον Απρίλιο, καθώς πολλές χώρες εξακολουθούσαν να επιβάλλουν τον εγκλεισμό στο σπίτι εν μέσω πανδημίας COVID-19, οι διαδικτυακές γνωριμίες σημείωσανπολύ μεγάλη άνοδο.

Το Tinder είδε μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις, με 52% περισσότερα μηνύματα να αποστέλλονται παγκοσμίως και με τον όγκο αναζήτησης μεταξύ των μελών κάτω των 25 να αυξάνεται επίσης κατά 39%, κάτι που δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη δεδομένου ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του Tinder είναι Gen  Z.

Η Gen Z έχει ζήσει την κοινωνική της ζωή με ψηφιακό τρόπο από την αρχή μέχρι και σήμερα.Αυτή η ιδέα του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου είναι δύο διαφορετικές ζωές που η γενιά αυτή δεν έχει αντιληφθεί . Αρχίζουμε όλοι να το καταλαβαίνουμε αυτό.

Με εικονικές συναυλίες στο Fortnite και ακόμη και με ραντεβού στο Animal Crossing, η πρόκληση που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το Tinder είναι πώς να συμπεριλάβει τις ψηφιακές ζωές της Gen Z πέρα ​​από το άμεσο πεδίο μιας υπηρεσίας γνωριμιών.

Εξελίσεται για να γίνει το Tinder ένα μέρος όπου μπορεί να περάσει κάποιος ευχάριστα και να συναντήσει ανθρώπους και όχι μόνο το μέρος που έρχεται να συναντήσει κάποιον και να φύγει κατευθείαν.

Προκειμένου να γίνει το παραπάνω εφικτό , το Tinder κυκλοφόρησε αρκετές νέες δυνατότητες τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας συνομιλίας μέσω βίντεο Face to Face επιτρέποντας στους χρήστες να συνδεθούν με άτομα σε όλο τον κόσμο.

Αλλά ίσως μία από τις πιο φιλόδοξες προσπάθειες του Tinder να δημιουργήσει περισσότερη αφοσίωση στην εφαρμογή ήταν η Swipe Night.

Η σειρά γνωριμιών “περιπέτειας” που δίνει την επιλογή στον χρήστη να δημιουργήσει την δική του “περιπέτεια” παρουσιάστηκε αρχικά τον περασμένο Οκτώβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες βέβαια ο COVID-19 ανάγκασε την αναβολή του και ξεκίνησε ξανά αυτό το μήνα, με διεθνή διάθεση .

Στη την αρχή της πορείας του το Swipe Night οδήγησε σε 26% περισσότερα match συγκριτικά με ένα κανονικό Σαββατοκύριακο.

Εκτός από την προσαρμογή σε 20 διαφορετικές γλώσσες, η επανέναρξη του Swipe Night συντομεύτηκε από τέσσερα επεισόδια σε τρία για να επιταχύνει τη δράση του.

Για να βοηθήσει την επανέναρξη της Swipe Night βασίστηκε στα Z Labs, την «ομάδα εστίασης» των χρηστών του Tinder.

Τα Z Labs εξελίχθηκαν από το Tinder U, ένα χαρακτηριστικό που κυκλοφόρησε το 2018 μόνο για φοιτητές.

Η ομάδα τωνZ Labs έκανε Zoom κλήσεις με μέλη σε όλη τη χώρα προσπαθώντας να κατανοήσει το τι αλλάζει. Ρωτούσαν ποια είναι αυτά τα νέα πράγματα που κάνουν οι νέοι τώρα για να συναντήσουν άτομα;

Μιλούσαν μαζί τους κάθε εβδομάδα. Είναι πραγματικά σημαντικό να έχουν μια πολύ ειλικρινή, αυθεντική αίσθηση του τι συμβαίνει στη ζωή τους, αντί να διαβάζουν μόνο τίτλους άρθρων και να υποθέτουν ότι αυτό ισχύει για όλους.

Η στενή σχέση με τις ομάδες αυτές θα αποτελέσει βασικό στοιχείο στο Tinder να αναπτύξει περισσότερες εμπειρίες όπως το Swipe Night για να επιτύχει τον στόχο της εταιρείας να ενσωματώσει την εφαρμογή στη ζωή των Gen Z.

Το Tinder προσπαθεί να είναι πάντα το μέρος που θέλουν να είναι οι 18χρονοι. Πρέπει λοιπόν να τους καταλαβαίνει και να καινοτομεί σε τακτική βάση.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.