27 Απρ 2024
READING

Tα μπισκότα φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά

3 MIN READ

Tα μπισκότα φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά

Tα μπισκότα φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά

Η μάρκα μπισκότων Oreo  ξεκίνησε μια εκστρατεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γιορτάσει τις σχέσεις που δημιούργησαν οι άνθρωποι μεταξύ τους ενώ ήταν στο σπίτι, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας.

Πενήντα επισκέπτες ιστότοπων ημερησίως μπορούν να λάβουν ένα “πακέτο δωρεάν σύνδεσης” εξατομικευμένων cookies Oreo με παράδοση και να χρησιμοποιήσουν άλλες “δυνατότητες” όπως μια “αχρησιμοποίητη (Oreo) bites roll-over ” και “δωρεάν υπηρεσία αντικατάστασης” των cookies.

Η Oreo δίνει επίσης στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την ευκαιρία να κερδίσουν δύο βραβεία αξίας 1.000 £, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους στο Instagram ή το Twitter χρησιμοποιώντας το hashtag #PlayfulNetwork και το @Oreouki στη λεζάντα.

Το Playful Network διαθέτει συμβουλές για τη δημιουργία καλύτερων σχέσεων διασκεδάζοντας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και όχι  help-desk support για τον τρόπο αποκατάστασης μιας σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας ή διαδικτύου.

Η παιχνιδιάρικη εκστρατεία του Oreo θέλει να γιορτάσει τις ανθρώπινες διασυνδέσεις  που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού  , μετατρέποντας θέματα από τη διαφήμιση τηλεπικοινωνιών σχετικά με τη συνδεσιμότητα, στην δημιουργία περισσότερων ανθρώπινων δεσμών.

Μαζί με μεγάλο μέρος της Ευρώπης, το Ηνωμένο Βασίλειο ξανάρχισε τους περιορισμούς του lockdown αυτό το καλοκαίρι, αν και το Ηνωμένο Βασίλειο θέσπισε πρόσφατα νέους περιορισμούς, υποδηλώνοντας ότι οι έμποροι πρέπει να είναι ευέλικτοι όταν στέλνουν μηνύματα σχετικά με την πανδημία και το lockdown.

Ο “ελαφρύς” τόνος της καμπάνιας είναι ένα άλλο σημάδι για το πώς η διαφήμιση μπορεί να είναι και πάλι διασκεδαστική μετά από αρκετούς μήνες που είχε ζοφερό τόνο και ταίριαζε με τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με την πανδημία και τις συνέπειες της στην οικονομία.

Αυτές οι ανησυχίες οδήγησαν πολλούς καταναλωτές να αναζητούν “οικειότητα” σε μάρκες που γνωρίζουν εδώ και χρόνια, μια τάση που συμπίπτει και με τους ανθρώπους που μαγειρεύουν περισσότερα γεύματα στο σπίτι αντί να τρώνε έξω.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο μέσος άνθρωπος άρχισε να μαγειρεύει 17 έως 21 γεύματα την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του lockdown,  σύμφωνα με μια μελέτη από την αλυσίδα παντοπωλείων Tesco.

Το 40% των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι η προετοιμασία γευμάτων έχει αναζωπυρώσει το πάθος για το μαγείρεμα, ενώ το 89% δήλωσε ότι σκοπεύει να μαγειρεύει και μετά το τέλος του lockdown, σύμφωνα με την έρευνα.

Η Mondelez συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών συσκευασμένων τροφίμων που είχαν σημειώσει άνοδο στις πωλήσεις σε αρκετές περιοχές κατά τις πρώτες μέρες της πανδημίας.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις της αυξήθηκαν 11% στη Βόρεια Αμερική καθώς οι άνθρωποι εφοδιάζουν τα συρτάρια τους με μάρκες όπως μπισκότα Oreo, κράκερ Ritz και σοκολάτα Toblerone  συγκριτικά με τα αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές όπως η Λατινική Αμερική και το τμήμα Ασίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής που οδηγήθηκαν σε μείωση , ανά τριμηνιαία έκθεση.

Οι Campbell Soup, Kraft Heinz, Nestlé και Unilever είδαν αυξημένη ζήτηση, αν και αντιμετωπίζουν τώρα προκλήσεις στη διατήρηση αυτής της δυναμικής εν μέσω εξαντλημένων αποθεμάτων.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.