28 Απρ 2024
READING

Η άνοδος της μικρής λιανικής αγοράς στην Αγγλία

2 MIN READ

Η άνοδος της μικρής λιανικής αγοράς στην Αγγλία

Η άνοδος της μικρής λιανικής αγοράς στην Αγγλία

Η λιανική αγορά προβλέπεται να αυξηθεί κατά 3,8 δισεκατομμύρια λίρες το 2020 στην Αγγλία, καθώς οι αγοραστές επιθυμούν να παραμένουν κοντά στα σπίτια τους και δείχνουν απροθυμία να επισκεφθούν μεγαλύτερα, πιο πολυσύχναστα καταστήματα, σύμφωνα με νέες εκθέσεις.

Η τελευταία ενημέρωση από την έρευνα Lumina Intelligence UK Convenience Market 2020 αποκάλυψε ότι το κανάλι της μικρής λιανικής βρίσκεται σε καλή θέση για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες ανάπτυξης τoυ εξαιτίας της ικανότητάς του να προσαρμόζεται γρήγορα στις αλλαγές της ζήτησης.

Οι άνθρωποι μένουν στις γειτονιές τους και δεν θέλουν να παίρνουν ρίσκο με επισκέψεις σε μεγάλα πολυκαταστήματα και αυτό ωφελεί την μικρή λιανική.

Καθώς η βρετανική κυβέρνηση σφίγγει τους περιορισμούς, τα μίνι μάρκετ έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν αυτήν την πορεία ανάπτυξης και να αυξήσουν την αξιοπιστία τους.

Το Food-to-go προσφέρει μια ευκαιρία στα καταστήματα λιανικής πώλησης να αυξήσουν το μερίδιό τους και να ανταγωνιστούν με ειδικούς στο food service, σύμφωνα με την έρευνα.

Η ευκολία εξυπηρέτησης που παρέχει στους αγοραστές το Food to go έχει επίσης αυξηθεί, αντιπροσωπεύοντας περισσότερους από έναν στους 10 αγοραστές μετά το lockdown.

Η έρευνα αναφέρει ότι η διατήρηση αυτών των αγοραστών είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο ευαίσθητοι στις τιμές που υπάρχουν στην περίοδο ύφεσης αλλά κυρίως ενδιαφέρονται για λιγότερες μετακινήσεις και περισσότερη ασφάλεια.

Η έκθεση προβλέπει ότι η αγορά της μικρής λιανικής συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο θα φτάσει την αξία των 46 δισεκατομμυρίων λιρών μέχρι το 2023.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.