Η Adidas υποστηρίζει την ισότητα

Η Adidas διατηρώντας τον στόχο της για μεγαλύτερη διαφάνεια στην πρόσληψη και ανάπτυξη των εργαζομένων της παρουσίασε την πρόοδό της σε αρκετούς στόχους που σχεδίασε τον Ιούνιο.

Μεταξύ των τομέων στους οποίους η εταιρεία δήλωσε ότι σημείωσε πρόοδο συμπεριλαμβάνεται αυτός της πρόσληψης και της εξέλιξης της σταδιοδρομίας, δηλώνοντας ότι ξεπερνά ήδη ορισμένους από αυτούς τους στόχους.

Η Adidas δεσμεύθηκε τον Ιούνιο να καλύψει το 30% όλων των νέων θέσεων με υπαλλήλους Black και LatinX και το 50% όλων των θέσεων με νέους εργαζόμενους όλων των κατηγοριών χρωμάτων και φυλών.

Στοχεύει επίσης το 20% έως το 23% να αναφέρεται σε υπαλλήλους Black και LatinX για ρόλους στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έως το 2025 και ένα 12% να καλύπτει ηγετικές θέσεις ανώτερων και ανώτατων στελεχών στις Η.Π.Α.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δήλωσε ότι ήδη πετυχαίνει αυτούς τους στόχους στις ΗΠΑ για άτομα Black και LatinX τόσο στην Adidas όσο και στη Reebok που είναι ιδιοκτησία της.

Η Adidas ενώνει επίσης τις δυνάμεις της με την Beyoncé – με την οποία έχει συνεργαστεί τα τελευταία δύο χρόνια – δεσμεύοντας 10 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να χρηματοδοτήσει κοινωνικά προγράμματα, οργανισμούς ή και πρωτοβουλίες συνεργατών της BeyGOOD που συμβάλλουν στην ισότητα αλλά και σε δράσεις που αποτρέπουν την φυλετική αδικία.

Ως άμεσο πρώτο βήμα, η Adidas καταθέτει συνεισφορά μαζί με την Beyoncé ενός εκατομμυρίου δολαρίων για το Ταμείο Μικρών Επιχειρήσεων της BeyGOOD.

Η Adidas τον Ιούνιο συμπεριλήφθηκε στον αυξανόμενο κατάλογο των εταιρειών που έχουν   αναγνωρίσει το Juneteenth(ημέρα που οι ΗΠΑ τιμούν την κατάργηση της δουλείας) ως εταιρική αργία – η εταιρεία δήλωσε σήμερα ότι αποδέχθηκε αυτή την πρόκληση εξαιτίας του μακροχρόνιου συνεργάτη της,  Pharrell Williams.

Όσον αφορά την πολιτική κατά των διακρίσεων, η Adidas είπε ότι από τότε «ενίσχυσε» αυτό το τμήμα της επιχείρησής της, μεταξύ άλλων, με τη διεξαγωγή μιας σειράς συνεδριών ακρόασης που περιελάμβαναν περισσότερους από 700 υπαλλήλους για να επιταχυνθεί η ένταξη και η ισότητα στην εταιρεία αλλά και στην ανώτερη ομάδα ηγεσίας.

Ο αθλητικός κολοσσός δήλωσε ότι η ηγετική της ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του εκτελεστικού συμβουλίου, έχει επίσης συμμετάσχει σε συνεδριάσεις για την ανάληψη ευθυνών χωρίς αποκλεισμούς και περιορισμούς.

Η Adidas δήλωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 120 εκατομμύρια δολάρια σε πρωτοβουλίες στις Η.Π.Α. που επικεντρώνονται στον τερματισμό της φυλετικής αδικίας και / ή στη στήριξη των Μαύρων κοινοτήτων έως το 2025.

Μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες της είναι το Close the Gap, το οποίο η εταιρεία περιέγραψε ως πρόγραμμα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Impact Hub, «το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών στον κόσμο», το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στους υπαλλήλους της στη Βόρεια Αμερική και τη Γερμανία να ασχοληθούν με κοινωνικά εγχειρήματα.

Επιπλέον, η Adidas αφιερώνει μέρος της επένδυσής της ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων στην ανάπτυξη νέων ταλέντων. Συνεργάζεται με την Reebok σε ένα πρόγραμμα υποτροφιών που θα παρέχει ελάφρυνση του χρέους των διδάκτρων για 50 μαθητές Black και LatinX στα και ο καθένας θα λαμβάνει επιχορήγηση 10.000 $.

Θα χρηματοδοτήσει επίσης 50 υποτροφίες πανεπιστημίων ετησίως για μαθητές Black και LatinX  για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η Reebok έχει δεσμευτεί χωριστά να επενδύσει 15 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια σε κοινότητες και οργανισμούς Black και LatinX που επικεντρώνονται στον τερματισμό της φυλετικής αδικίας και σκοπεύει να ξεκινήσει εκ νέου το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Reebok για να υποστηρίξει και να τιμήσει ακτιβιστές που εργάζονται για την εξάλειψη του συστηματικού ρατσισμού.

Η μάρκα που εδρεύει στη Βοστώνη σχεδιάζει ακόμα να αυξήσει την συμμετοχή της στο μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα σχολικής άσκησης, BOKS, στις κοινότητες Black και LatinX, με ένα νέο πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 $.

Επηρεασμένη από τις εθνικές αναταραχές σχετικά με τη φυλετική αδικία που προκλήθηκε από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, με χρόνια εσωτερικής διαμάχης σχετικά με τη μεταχείριση των μαύρων και άλλων εργαζομένων από την Adidas, είχε εξελιχθεί σε κρίση τον Ιούνιο.

Υπήρχαν πολλές διαμαρτυρίες από τους μαύρους υπαλλήλους καθώς και αναφορές των μέσων ενημέρωσης που καταγγέλλουν υποτιθέμενες περιπτώσεις διακρίσεων στα HQ της Βόρειας Αμερικής στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Αυτή είναι μια παγκόσμια προσπάθεια και η εταιρεία θα καθιερώσει προγράμματα για να υποστηρίξει όλες τις κοινότητες και τους υπαλλήλους της ανεξάρτητα από φυλή και χρώμα.