25 Φεβ 2025
READING

Η ανάγκη για πιο “στοχευόμενες” διαφημίσεις σε μέσα με αξιόπιστο περιεχόμενο

3 MIN READ

Η ανάγκη για πιο “στοχευόμενες” διαφημίσεις σε μέσα με αξιόπιστο περιεχόμενο

Η ανάγκη για πιο “στοχευόμενες” διαφημίσεις σε μέσα με αξιόπιστο περιεχόμενο

Σχεδόν οι μισοί από τους καταναλωτές (44%) αναφέρουν ότι δοκιμάζουν νέες μάρκες αφού βλέπουν μια σχετική διαφήμιση, σύμφωνα με μια μελέτη της πλατφόρμας μέτρησης μέσων DoubleVerify.

Οι νεότεροι ηλικιακά προτιμούν τις διαφημίσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ οι μεγαλύτεροι προτιμούν την παραδοσιακή τηλεόραση.

Επιπλέον, το 69% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να δει μια διαφήμιση που έχει κάποια συνάφεια με το περιεχόμενο που βλέπει, ενώ το 67% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να δει μια διαφήμιση εάν εμφανίζεται σε έναν αξιόπιστο ιστότοπο ειδήσεων.

Σε κάθε κατηγορία, το 48% ή και περισσότερο δηλώνει ότι είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσει με σχετικές διαφημίσεις.

Η μελέτη του DoubleVerify, βασισμένη σε 10.000 ερωτηθέντες από τις Η.Π.Α., τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καταδεικνύει ότι το πλαίσιο έχει σημασία περισσότερο από ποτέ εν μέσω της αύξησης της κατανάλωσης περιεχομένου που προκαλείται από την πανδημία του Covid-19.

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι με τους καταναλωτές να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στην παρακολούθηση διαδικτυακού περιεχομένου, ειδικά αυτό που σχετίζεται με τηλεόραση (CTV) και κοινωνικά μέσα.

Από την αρχή της πανδημίας COVID-19, ο μέσος χρόνος αλληλεπίδρασης με διαδικτυακό περιεχόμενο έχει διπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την έρευνα, οδηγώντας στην αυξημένη σημασία των σχετικών, με το περιεχόμενο,διαφημίσεων καθώς οι καταναλωτές θέλουν να περιορίσουν την ενόχληση τους.

Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο (39%) των καταναλωτών έχει αγοράσει από μια νέα μάρκα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, καθώς οι περιορισμοί της πανδημίας τους ώθησαν να πειραματιστούν περισσότερο στις επιλογές και τις μεθόδους αγοράς τους.

Η μελέτη DoubleVerify προτείνει ότι οι μάρκες μπορούν να βασιστούν σε αυτήν την ανοιχτή σκέψη με σχετικές διαφημίσεις που εμφανίζονται σε αξιόπιστους ιστότοπους.

Κατά μέσο όρο, οι καταναλωτές ξοδεύουν επί του παρόντος περίπου 6 ώρες και 59 λεπτά την ημέρα για να δούν  περιεχόμενο, σε σύγκριση με μόνο 3 ώρες και17 λεπτά πριν από την κρίση της υγείας.

Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές (48%) αύξησαν το χρόνο που αφιερώθηκε σε κοινωνικές πλατφόρμες, ιδίως στο YouTube, το οποίο σημείωσε άνοδο 43% στον καταναλωτικό χρόνο και το TikTok, το οποίο σημείωσε δραματική αύξηση μεταξύ των δημογραφικών ομάδων 18-24.

Πριν επενδύσουν  σε κοινωνικά μέσα που βασίζονται σε βίντεο, οι εταιρείες θα πρέπει να θυμούνται ότι το περιεχόμενο έχει σημασία.

Σύμφωνα με το DoubleVerify, το 69% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να δει μια διαφήμιση εάν είναι σχετική με το περιβάλλον.

Μία μελέτη νωρίτερα αυτό το έτος διαπίστωσε ότι οι διαφημίσεις που σχετίζονται με το COVID είχαν καλύτερη απόδοση στην ροή – όπου πολλές από τις ειδήσεις επικεντρώθηκαν σε πανδημία – από διαφημίσεις που είχαν πιο γενικά μηνύματα.

Η τοποθέτηση πολυμέσων έχει επίσης σημασία. Περισσότερα από τα δύο τρίτα (67%) δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν με μια διαφήμιση στον ιστότοπο ενός μέσου που γνωρίζουν ή εμπιστεύονται και το 55% θα ήταν λιγότερο πιθανό – ή ποτέ – να χρησιμοποιήσει μια μάρκα.

Τέτοια ευρήματα θα μπορούσαν να προσθέσουν πιέσεις στις εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για την καλύτερη εποπτεία του περιεχομένου τους καθώς επιδιώκουν να αυξήσουν τη ζήτηση από τους διαφημιστές.

Το Facebook, για παράδειγμα, αποτέλεσε αντικείμενο μποϊκοτάζ φέτος το καλοκαίρι, καθώς οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται το μέσο και ζήτησαν περισσότερα για να περιορίσει τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.