23 Απρ 2024
READING

Η Absolut υποστηρίζει την συμμετοχή στις αμερικανικές εκλογές

3 MIN READ

Η Absolut υποστηρίζει την συμμετοχή στις αμερικανικές εκλογές

Η Absolut υποστηρίζει την συμμετοχή στις αμερικανικές εκλογές

Η Absolut ανακοίνωσε την εκστρατεία “Vote First, Drink Second.” πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η διαφήμιση, η οποία είναι η πρώτη εμπορική ενέργεια μέσα σε τρία χρόνια, ξεκίνησε να προβάλλεται της στις 29 Σεπτεμβρίου πριν από το πρώτο προεδρικό debate.

Η καμπάνια θα περιλαμβάνει τηλεόραση και ψηφιακή επικοινωνία και θα ενθαρρύνει τους πελάτες να ψηφίσουν χρησιμοποιώντας μηνύματα όπως “Vote First, Drink Second,” “Your Vote Can Shake or Stir the Election,” “Save Your Drink for After the Vote,” and “Drinking Can Wait. Your Vote Can’t.”

Η Pernod Ricard δήλωσε επίσης ότι θα κλείσει τα γραφεία και θα τροποποιήσει το πρόγραμμα των εργαζομένων για τις εγκαταστάσεις παραγωγής την ημέρα των εκλογών, ώστε να δοθεί χρόνος για ψηφοφορία.Η εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών προτρέπει και άλλες επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Absolut επέλεξε να ασχοληθεί με ένα κάπως πιο ευαίσθητο και κοινωνικό θέμα μέσω των διαφημίσεών της.

Πριν από την ανακοίνωση της εκστρατείας ψηφοφορίας, η εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών τον Φεβρουάριο τόνισε το ρόλο του αλκοόλ στις σεξουαλικές επιθέσεις.

Αυτός ο ακτιβισμός είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει την συσχέτιση μεταξύ υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ και άλλων κρίσιμων πολιτιστικών ζητημάτων, ανέφερε η εταιρεία.

Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φέτος,η Absolut ήταν το πρώτο και μοναδικό brand που συμμετείχε σε μια συζήτηση σχετικά με το πώς οι δράστες σεξουαλικών επιθέσεων χρησιμοποιούν το αλκοόλ ως εργαλείο και δικαιολογία για να διαπράξουν τα εγκλήματά τους.

Ενώ πολλοί εντυπωσιάστηκαν  από την προθυμία της εταιρείας να αντιμετωπίσει το ζήτημα, το συναίσθημα ήταν εξαιρετικά θετικό. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι θα αντιδράσουν παρόμοια με την έκκλησή να κάνουν την ψηφοφορία προτεραιότητα – και να φυλάξουν το ποτό αφού ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους.

Αν και η Pernod Ricard εντάσσεται στον αυξανόμενο κατάλογο των εμπορικών brand που έχουν ξεκινήσει εκστρατείες ψηφοφορίας πριν από τις προεδρικές εκλογές, η εταιρεία σημείωσε ότι η εκστρατεία της είναι αμερόληπτη.

Άλλες εταιρείες, όπως η Puma και η Gap, έχουν ενθαρρύνει τους πελάτες να ψηφίσουν. Η Patagonia έκανε κυρίως πρωτοσέλιδα νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια προσπάθεια υπεράσπισης της ψηφοφόρων σχετικά με την εξασφάλιση προσβάσιμης ψηφοφορίας για όλους.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ακύρωσε μέρος των διαφημίσεων και διαφημιστικών δαπανών της για να μειώσει το κόστος καθώς η πανδημία επηρέασε τις πωλήσεις.Η εκστρατεία omnichannel για την Absolut δηλώνει ότι η εταιρεία επιστρέφει στη διαφήμιση καθώς οι περιορισμοί στην πανδημία μειώνονται και οι καταναλωτές θα επιστρέψουν σε μπαρ και εστιατόρια εάν όλα πάνε καλά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.