Το Augmented Reality shopping φέτος θα φτάσει τους 100 εκατομμύρια χρήστες

Οι αγορές μέσω Augmented reality (AR) αναμένεται να σημειώσουν μια μεγάλη αύξηση στην Αγγλία εξαιτίας της πανδημίας, που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το τέλος του έτους.

Η τελευταία έρευνα της Gartner και της GetApp διαπίστωσε ότι ενώ μόλις το 15% των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δοκιμάσει αγορές AR μέχρι σήμερα, περισσότεροι από τους μισούς ήταν πρόθυμοι να το δοκιμάσουν τόσο σε κατάστημα όσο και στο διαδίκτυο.

Ένα επιπλέον 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η πανδημία είχε αλλάξει τη στάση τους απέναντι στην τεχνολογία, ενώ η μελέτη αποτυπώνει ότι η πανδημία έχει επιταχύνει την επέκταση της Augmented reality προς το ψηφιακό.

Η χρήση τεχνολογίας που επιτρέπει απομακρυσμένες λειτουργίες έχει αυξηθεί και το AR στοχεύει να είναι το κλειδί σε αυτόν τον μετασχηματισμό.

Η μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού είναι η κύρια πτυχή για την οποία η χρήση AR ενδιαφέρει τα καταστήματα αφού αποφεύγεται η επαφή. Σήμερα συνιστάται η διατήρηση της κοινωνικής απόστασης τόσο με αντικείμενα όσο και με ξένους, και η επαυξημένη πραγματικότητα το επιτρέπει. Αυτό είναι ένα βασικό πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα.

Από τους 1000 αγοραστές που ερωτήθηκαν στη μελέτη, το 90% δήλωσε ότι η AR ήταν πιο χρήσιμη για την αγορά ρούχων στο διαδίκτυο, ενώ το 70% δηλώνει ότι είναι πιο επωφελής για την αγορά αξεσουάρ.