25 Απρ 2024
READING

Η Apple σe Express

3 MIN READ

Η Apple σe Express

Η Apple σe Express

Από τον Μάρτιο, τα προστατευτικά πλεξιγκλάς μεταξύ ταμιών και πελατών καθώς και άλλα πρόσθετα μέτρα που επιβάλλονται μέσα στο κατάστημα για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου corona virus έχουν γίνει οικεία σε καταστήματα λιανικής.

Τώρα, η Apple λαμβάνει προστατευτικά μέτρα κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα. Η μάρκα δοκιμάζει ένα νέο μοντέλο καταστήματος βασισμένο στην κοινωνική αποστασιοποίηση για μία καινούργια αγοραστική εμπειρία. 

Η Apple δοκιμάζει αυτή τη νέα ιδέα του καταστήματος, που ονομάζεται Apple Express, στην Καλιφόρνια. Το πρώτο κατάστημα Express, το οποίο έχει στεγαστεί σε ένα υπάρχον κατάστημα της Apple, τοποθετεί το προσωπικό πίσω από από δύο ξύλινες κατασκευές σε μια περιοχή που αποκλείει την άμεση επαφή μεταξύ προσωπικού και πελατών πίσω από ένα πλεξιγκλάς.

Πίσω από τα γκισέ υπάρχουν δύο σετ ραφιών με προϊόντα Apple.Το πρώτο χρησιμοποιείται για τις παραλαβές προϊόντων και το άλλο για ραντεβού με εργαζόμενους του καταστήματος, τα οποία πρέπει να προγραμματιστούν εκ των προτέρων.

Προς το παρόν, μόνο δύο πελάτες επιτρέπονται στο κατάστημα ταυτόχρονα. Πραγματοποιούνται μόνο ραντεβού Genius Bar και παραλαβές παραγγελιών – χωρίς κανονικού είδους αγορές.

Η διευκόλυνση της εύκολης παραλαβής των παραγγελιών μέσω του διαδικτύου έχει καταστεί η νούμερο ένα προτεραιότητα για τους πωλητές, καθώς ο χώρος των διαδικτυακών αγορών έχει εκτοξευθεί από την αρχή της πανδημίας.

Η παραλαβή παραγγελιών επιτρέπει στους πελάτες να λαμβάνουν τα προϊόντα που χρειάζονται χωρίς να περιμένουν την παράδοση και , κυρίως , τους αποτρέπει από το να περνούν χρόνο μέσα στο φυσικό κατάστημα. 

Η πανδημία είναι ένα ακόμη γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για την δημιουργία μιας νέας εμπειρίας και προκειμένου ο καταναλωτής να αισθάνεται ασφαλής, οι εταιρείες πρέπει να βρουν νέες μεθόδους προσέγγισης.

Οι τεχνικές που ωθούν τις αγορές στο διαδίκτυο και την παραλαβή από το κατάστημα είναι πιθανό να παραμείνουν – τόσο για την ασφάλεια όσο και για την ευκολία των ίδιων των καταναλωτών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ο καταναλωτής γνωρίζει τι θέλει αλλά και τι δεν θέλει στην συνηθισμένη εμπερία αγορών και περιήγησης. 

Το Apple Express αντιμετωπίζει άμεσα αυτό το πρόβλημα και μια τέτοια ιδέα βοηθά επίσης στην επίλυση ενός μακροχρόνιου προβλήματος για τη φυσική παρουσία εντός των καταστημάτων της Apple.

Η ιδέα του Apple Express μπορεί να είναι μια καινοτομία που αναπτύχθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση των απαιτήσεων COVID-19, αλλά είναι μια πραγματική δύναμη για την αντιμετώπιση ενός μακροχρόνιου προβλήματος που είχε η Apple με τα καταστήματά της, τον υπερπληθυσμό ακόμη και πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Η Καλιφόρνια, έδρα τοποθεσίας του Apple Express, σύμφωνα με μια έκθεση NPR,  είναι μεταξύ των πολιτειών των ΗΠΑ με τις περισσότερες συνολικές περιπτώσεις COVID-19 μέχρι σήμερα, από τον Αύγουστο.

Η αγορά τεχνολογίας και gadget παρέμεινε ισχυρή σε όλη την πανδημία. Άλλοι λιανοπωλητές τεχνολογίας, όπως η Best Buy, έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα ρεκόρ από τον Μάρτιο που οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ζήτησης που έχει η τεχνολογία για τη διαχείριση της εργασίας και της διδασκαλίας από το σπίτι.

Όσον αφορά το μέλλον, πολλοί δείχνουν να πιστεύουν στο concept της Apple Express.Κάποια μορφή γρήγορης παραλαβής μετά τη λήξη της πανδημίας θα ήταν μια ευπρόσδεκτη υπηρεσία για τους πελάτες της Apple.

Φαίνεται ότι η ιδέα της γρήγορης παραλαβής και παράδοσης είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, καθώς είναι ιδανική για όσους αναζητούν ταχύτητα και άνεση ενώ μόλις τεθεί υπό έλεγχο ο ιός, θα συνδυαστεί με μια πληρέστερη εμπειρία στο κατάστημα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.